Blog Maya Dot Com

Chiang Mai : Monkey Centre, Butterfly Farm & Kedai Leather

Seterusnya kami ke Monkey Centre, Butterfly Farm & Kedai Leather.
Kalau ikutkan ketiga tiga tempat ni tak masuk pun dalam itinerary saya dan dak Masy.
Tapi yang Monkey Centre tu termasuk dalam itinerary Kak Na sekeluarga.

Macam Bamboo Rafting tadi tu lah.
Kalau tadi depa tunggu kami, sekarang kami lah pulak tunggu depa.
Masa ni Masy dah macam tak sihat.
Katanya macam nak demam. Sian ia.
Agaknya pertukaran tempat dan cuaca barangkali.

Sementara Kak Na sekeluarga masuk dalam Monkey Centre tu menonton show monyet, saya melepak kat sebuah kedai makan bebetul kat luar entrance Monkey Centre tu.
Nampak ada menu babi bagai, tapi haruslah I buat dono saja.
Duduk dan order air coke.
Tu belakang tu Masy dah terbaring lesu.

: : area sini memang tourist spot : :

Taken with Lumia Selfie : : dah kembung minum coke, masuk tunggu dalam van pulak : :

Dalam 45 minit jugaklah menunggu.
Dan lepas tu ke Butterfly Farm pulak.
Dah nama pun Butterfly Farm kan, so kau xpac apa.
Memang rama rama je lah ada dalam ni.
Macam membosan sebenarnya, tapi sebab dah sampai tu layankan ajer laaa..

Taken with Lumia Selfie : : Masuk masuk je pekerja depa terus sematkan bunga orkid kecik ni : :

: : nak beli souvenir pun boleh tapi tetaplah saya tak beli hehe : :

Dan seterusnya ke Kedai Leather.
Kat sini segala mala jenis produk berasaskan kulit di jual.
Haruslah saya cuci cuci mata saja.
Tak minat nak beli. Dan tak berduit.
Eh kalau berduit pun koserlahhh pulak haku nak beli hiks.
Kak Na & Abang Nal shopping kasut dengan handbag rasanya.

: : Diberi penerangan tentang jenis jenis kulit binatang : :

: : Kulit buaya : :

: : Kulit ikan pari : :

: : Dalam kedai : :

: : Handbag kulit : :

: : Kasut kulit : :

1620922_10153635451599498_2540015747509710378_n : : Feel feel ahli keluarga Kak Na : :

1625564_10153635451614498_5976470964658248226_n : : Unik la konon gambar ni? : :

: : Budak comel keletah : :

    One thought on “Chiang Mai : Monkey Centre, Butterfly Farm & Kedai Leather