Blog Maya Dot Com

Chiang Mai : Gems Gallery & Shinawatra Thai Silk

Seterusnya…
Ke Gems Gallery dan Shinawatra Thai Silk.
Ni pun tak termasuk dalam itinerary.
Tapi gamak dah semua pun satu jalan, tu yang menyinggah je la kot?
Sementelah tak perlu nak bayar entrance fees bagai.

Gems Gallery ceni rasanya saya dah penah masuk.
Masa pegi Indonesia dulu penah masuk.
Pegi Bangkok pun penah kot?
Macam biasa memula lalu la tempat depa buat ukir segala mala zamrud silver bagai.
Pastu sampai la tempat jualan pulak.
Pastilah saya tak beli apa apa.
Sib baik ada Kak Na sekeluarga, so berselindung belakang depa je lah.
Kat sini pun rasanya Kak Na ada shopping cincin kot tak silap.

Shinawatra Thai Silk pulak tempat berkenaan segala mala tentang sutera Thailand.

: : Welcome drinks. air bunga teratai : :

10421249_10153635452259498_1005606663508887453_n : : Glupp glupp : :

Ada la proses prosesnya tapi tidaklah pulak saya ambik pot sangat.
Eh tengok gambau sudah la yer korang.

1013621_10153635452414498_6383357119216962799_n

Nak beli souvenir ke, tshirt ke, drawing ke, kain ke semua pun ada.
Sediakan duit je laaa..

: : Dak Apple yang pening melayan auntie ostajah dan auntie baby yang semedang bergambau : :

10334360_10153635453269498_6292159288232549368_n : : Kat sini pun Kak Na shopping jugak. Bermeter meter kain diborongnya ha : :

    One thought on “Chiang Mai : Gems Gallery & Shinawatra Thai Silk

    1. Suriaamanda

      betul tu Mya…memang kita akan di bawak ke tempat2 yang wajib dilawati kat sini iaitu gems gallery dan shnawatra thai silk tu…along pun ada update pasal ni….tgok ulat sutera tu macam geli kan…tp sutera yang dia hasilkan sgt2 berkualiti…