Taman Awam, Bukit Fraser

Seterusnya… kami ke Taman Awam.
Apakah Taman Awam ini?
Basically tempat melepak lepak bersama keluarga lah.
Sebelah Taman Awam ni ada food court, tapi kitorang tak singgah pun.
Just lepak lepak aje.

DSC_0417

DSC_0416 : : Sila patuhi peraturan ya : :

Dekat Taman Awam ni ada Taman Kanak-Kanak.
Dan salah satu aktivitinya adalah Mini Golf.
Kena bayar RM8, dapat bola dan batang golf tu.
Tapi nama je pun Taman Kanak-Kanak, but orang dewasa boleh je kalau nak main golf ni.
Bayaran seperti di bawah, untuk 15 minit.

20141213_160429

Yaya & Caca main, saya tengok dari tepi.
Nak bagi tunjuk ajar ku sifu pun tak pandai.
Tapi macam biasalah, Ayah depa lah yang ajar cemana ke nak pukul bola ni bagi masuk lubang.
Besar jugak mini golf ni, puas la main 15 minit itu.

DSC_0380

DSC_0383

DSC_0384

DSC_0388

DSC_0389

DSC_0392

DSC_0390 : : Maamar menunjukkan minat terhadap permainan golf nampaknya : :

20141213_160222 : : Cewah sampai terkepak kepak kaki tu yer  Yasmin : :

DSC_0387 : : paparazzi snap gambar kita la koh koh : :

Seterusnya budak budak nak main benda alah kat bawah ni.
Tidaklah saya tau apa ke namanya. Malas nak google.
Harga saya tak sure sebab Kaklong yang pegi bayar.
Tu pun tinggal seketul je benda alah ni. Makanya gilir gilir lah Yaya, Caca & Cici main.

20141213_160524

20141213_160608

DSC_0394

DSC_0397

DSC_0398

Meanwhile…
Budak kenit ini tak pedulik pun dengan keadaan sekeliling.
Dia dengan dunia dia je.
Memula main gelongsor, kemain macam budak besar dok panjat panjat.

DSC_0399

DSC_0402

DSC_0404

Lepas tu saya angkat dia naik buai pulak.
Kemain seronoknya haa…

DSC_0407

DSC_0408 : : Saja dilembik lembikkan badan ha : :

DSC_0411 : : Gayat tapi seronok : :

DSC_0414 : : Pastu lepak kejap makan aiskrim : :

Pukul 5 petang gerak balik sebab malam ni nak BBQ. Yey!

One thought on “Taman Awam, Bukit Fraser

  1. Apa yang paling along seronok tgok ialah riak wajah mama…nampak sangat2 happy dan kepuasan disitu…dikelilingi anak2 dan cucu….kan?bila pergi taman anak2 la yang seronok…anak2 la yang gembira sekali…along je x tau bila nak bawak anak2 along berjalan….sibuk dengan kerja….

Comments are closed.