Blog Maya Dot Com

See You Again

Lepas habis aktiviti Riadah K’RISMA tu saya ajak Encik Z gi tengok movie.
Dengan peluh peluh busyuk asyam tu he he.
Ala, dah duduk dalam kereta, dah kena aircond, tak busyuk asyam dah laa..

Gi nonton movie Fast & Furious 7 kat Midvalley.
Show pukul 11.15 pagi.
Saya rasa saya penah tonton je semua cerita Fast & Furious ni.
Tapi tak tengok kat wayang lah. Semua pun tengok bila dah tayang kat tv.

Kali ni gedik sangat nak tengok sebab Paul Walker lah.
Ramai cerita kata macam sedih bila last last tu.
Yang depa ganti badan Paul Walker dengan adik dia lah, yang edit edit bagai tu.

Macam biasalah nama pun Fast & Furious kan.
Aksi mengganas sesaja. Dah macam filem Tamil bila kereta dah jatuh gaung bagai pun still jugak orang dalam kereta tu survive.
Lagi satu yang masa kereta terbang kat Abu Dhabi tu, hagak hagak la kan.
Melampau betul. Tapi tetap la haku ternganga tengok hehe.

Yang scene Paul Walker nak jatuh dalam gaung tu pun sama.
Tersenget senget dan kenderaan tu kan. Last last dia lompat.
Saspens ngeri semua cukup, tapi tau dah mesti dia survive punya ah. Hiks.

Oh, saya suka ayat Raymsee tu masa dia cakap yang kurang lebih bunyinya begini.
Ada 2 benda saja yang membuatkan seseorang itu kekal bersama.
Ketakutan dan kesetiaan.
Tapi aku tak nampak ketakutan di mata kamu semua.
Bermakna kesetiaanlah yang membuat kamu semua kekal bersama.

Gitu…

Yang si penjahat tu dah kenapa ek?
Nak balas dendam sampai ber bom bom bagai. Sian Han dah mati.
Yang negro tu pun sama jugak. Bersungguh nak menembak dari atas helikopter.
Adoiyai. Korang ni hidup je aman damai takyah gegaduh boleh tak? #tetibaemosi

Ending paling menyentuh hati, scene kat pantai tu.
Penuh simbolik. Pergi tanpa mengucapkan selamat tinggal.
Sob sob sob.
Paul Walker ni muka dia tenang je kan, tak payah nak poyo poyo kontrol hensem ke hapa.
Sejuk je mata memandang.
Dan saya percaya di masa hayatnya walaupun beliau bukan Muslim, dia adalah seorang yang baik.

Suka ah dengan lagu See You Again ni.
Hari hari kat office saya dok ulang pasang je ha.
Pada kawan kawan yang pernah bersama saya satu masa dulu, tapi kini telah membawa haluan sendiri,
Jumpa Lagi di ‘Sana’ Nanti.
^__^

“See You Again”

It’s been a long day without you, my friend
And I’ll tell you all about it when I see you again
We’ve come a long way from where we began
Oh, I’ll tell you all about it when I see you again
When I see you again

Damn, who knew?
All the planes we flew
Good things we’ve been through
That I’ll be standing right here talking to you
About another path
I know we loved to hit the road and laugh
But something told me that it wouldn’t last
Had to switch up
Look at things different see the bigger picture
Those were the days
Hard work forever pays
Now I see you in a better place

How could we not talk about family when family’s all that we got?
Everything I went through you were standing there by my side
And now you gonna be with me for the last ride

It’s been a long day without you, my friend
And I’ll tell you all about it when I see you again (I see you again)
We’ve come a long way (yeah, we came a long way) from where we began (you know we started)
Oh, I’ll tell you all about it when I see you again (let me tell you)
When I see you again

First you both go out your way
And the vibe is feeling strong
And what’s small turn to a friendship
A friendship turn into a bond
And that bond will never be broken
And the love will never get lost (and the love will never get lost)
And when brotherhood come first
Then the line will never be crossed
Established it on our own
When that line had to be drawn
And that line is what we reach
So remember me when I’m gone (remember me while I’m gone)

How could we not talk about family when family’s all that we got?
Everything I went through you were standing there by my side
And now you gonna be with me for the last ride

So let the light guide your way, yeah
Hold every memory as you go
And every road you take will always lead you home, home

It’s been a long day without you, my friend
And I’ll tell you all about it when I see you again
We’ve come a long way from where we began
Oh, I’ll tell you all about it when I see you again
When I see you again

When I see you again
When I see you again

    One thought on “See You Again