Kena Main

Lamanya tak pegi nonton teater! Rindu!
Bila dapat complimentary tiket untuk nonton teater Kena Main kat Istana Budaya ni terus lah excited.

WP_20150402_20_14_22_Pro

WP_20150402_20_13_02_Pro : : Yo yo o je bergambar tapi tak belek pun sapa pelakonnya hehe : :

WP_20150402_20_31_36_Selfie

Kena Main mengisahkan kehidupan empat sahabat yang cacat penglihatan mencari rezeki dengan membuat persembahan nyanyian di kaki lima di Kuala Lumpur. Tema begini jarang sekali disentuh atau diketengahkan oleh teater yang dipentaskan di Istana Budaya melainkan muzikal yang menjurus hiburan ringan.

Awal awal tu macam membosan sikit sebab banyak cakap.
Meleret leret. Dan ayat berulang ulang. Hampir terlena jugak la saya ni dibuatnya.
Tapi towards the end tu dah macam ok sikit.
Ada la jugak scene tergelak gelak.

WP_20150402_22_29_27_Pro

Bila dah selesai show, disebut nama semua pelakon.
Baru la tau salah sorang watak utama yang bawak watak orang buta tu rupanya Ebby Saiful.
Dari kejauhan nampak lain sangat.
Yang perempuan tu pulak mati mati lah saya ingat orang buta betul.
Memang terbaik la diorang berlakon, real macam orang buta. Thumbs up!

One thought on “Kena Main

Comments are closed.