Chiang Mai : Kalare Night Bazaar

Dari Do Suthep Temple kami terus ke tempat dinner.

: : Malam pertama dinner di Ruammit 1 Restaurant : :

: : Dekorasi dalam restoran : :

: : Sijil halal : :

: : Lauk pauk kemain mewah. Kenyang makan! : :

DSCN9032 : : Yang biji biji hijau tu ialah lada hitam! Jakun kejap ehehe : :

: : Tembikai dan nenas yang manis tapi sedapnyaaa : :

Driver drop kami kat Kalare Night Bazaar.
Kalare Night Bazaar ni walking distance je dari hotel tempat Kak Na sefamily stay.
Tapi dari hotel yang saya stay, jauh!! Tskk..

: : Night bazaar nya kat laluan pejalan kaki seperti ini : :

: : Tshirt comey comey. Saya tazabar lalu beli sesiap untuk anak-anak. 5 helai kesemuanya. Eh beli gak selai untuk Encik Z : :

1509897_10153635415254498_6553177786526950655_n

1610874_10153635415279498_2455214788490493370_n

: : Night Bazaar Trade Centre. Tapi saya dengan Masy tak masuk. Ntah kenapa tak ingat apasal kitorang tak masuk ntah? : :

: : Ni seberang jalan : :

WP_20150124_21_31_08_Pro : : Happening la area ni : :

: : Dalam building yang seberang jalan tu ada Restoran Halal. Babylonian namanya : :

: : Tetiba nampak aiskrim lalu teringin : :

: : Harga ok la reasonable : :

: : Saya ambik flavour kelapa. Sedap : :

Yang sebenarnya sebelum beli aiskrim ni kitorang ada tahan tuk tuk nak balik hotel.
Tuk tuk pertama kitorang tanya dia mintak 200 baht. Tuk tuk kedua mintak 180baht. Amy kata patut tak lebih 150 baht. Tapi kitorang tanya tanya semua pun memang range harga 180 – 200baht.
Terpaksa gak lah. Tapi memang jauh pun. Tengok map yang pemandu tuk tuk tu tunjuk, hotel kitorang memang terkeluar liga dari city centre.
Lebih kurang 7 km, dalam 15 minit.

: : Dalam tuk tuk : :

: : Selpie sepam : :

Sampai hotel, mandi apa semua, baru teringat nak tanya pasal wifi.
Tapi…………………
Dan pun baru teringat nak tanya pasal iron.
Tapi…………………

Acah acah saspen kononnya lol

One thought on “Chiang Mai : Kalare Night Bazaar

Comments are closed.