BBQ @ Bukit Fraser

20141213_173535 : : ubi kayu rebus, kelapa parut, sambal ikan bilis dan ikan masin. fuhhhhhh begini I tell you : :

Pukul 5 petang dah sesiap keluarkan segala mala yang nak di BBQ kan.
Ada yang dah siap marinate, ada yang belum.
Memula Kaklong tengok kata nya Heyy mana cukup ni.
Terus aku cam Mesti Kaklong terbayang family Abang Long kan?
Baru Kaklong cam tersedar dari lamunan.

Family Abang Long ramai. Adik beradik je dah 6 orang.
Semua lelaki pulak tu. Wife memasing dah 4 orang. Anak anak lagi.
Mak abah lagi. Mesti la tak cukup.
Family kitorang ni kecik je. Insya Allah cukup semua ni.
Memang pun, siap berlebih sosej tu dicarry forward ke breakfast esoknya.

DSC_0418

DSC_0420

Memang ada kerusi meja disediakan untuk BBQ ni.
So ambik bukak, duduk lah reramai lepak.

DSC_0424

DSC_0426

DSC_0428 : : Cara moden untuk mengipas hidangan BBQ : :

Sambil makan kami dihiburkan dengan persembahan oleh Cici.
Macam macam jenis lagu keluar ha. Tapi best lah.
Nanti semua ni jadi kenangan terindah kan bila saya dah tua dan anak anak dah dewasa 🙂

DSC_0433

DSC_0430

DSC_0434

: : Familia. Tersentil Maamar di situ. Cici tu comel sangat buat pose camtu sampai block si Ocah : :

Oleh sebab sesi BBQ ini berjaya dan berjalan lancar, insya Allah boleh dibuat lagi di masa masa akan datang.
Selamat malam Bukit Fraser!

One thought on “BBQ @ Bukit Fraser

  1. Hehehehe…memang comel cici…siap boleh menyanyi lagi…geram tgok dia…apapun bila buat bbq macam ni memang merapatkan hubungan dalam keluarga kan….dah lama along x buat BBQ jugak…rasa macam nak buat je…

Comments are closed.