Ke Shah Alam Lagi

17 Januari, Sabtu.
Hari jadi Kaklong yang ke 38 tahun.
Happy birthday Kaklong cayang!

Tapi entry ni bukan keluar dengan Kaklong yer.
Ni entry keluar dengan adik Baby aka Masy aka Citah.
Birthday ia pun Januari jugak, makanya double celebration pegi makan makan dan nonton movie.
Aktiviti rutin setiap tahun.

Memula plan nak pegi Quill Mall tapi sebab Encik Z nak pakai kereta, so kensel lah.
Saya offer diri pegi Shah Alam.
Encik Z baik hati nak hantau sampai AEON Bukit Tinggi sana.
Tapi sesat barat sudahnya.

Patut nak nonton movie pukul 11.55 pagi, tapi dah kesesatan kebaratan, pukul 12.15 tengah hari baru sampai sinun.
Sib baik sebelum beli tiket tu dak Masy whatsapp saya dulu.

So sampai sampai terus pegi lunch kat Sakae Sashi.
Favourite dak Masy sangat ni.
Saya ok je makan memana pun.

WP_20150117_12_25_41_Pro : : Green tea dan kekacang : :

WP_20150117_12_29_24_Pro : : California Roll RM3.98, Miso Soup RM2.98 & Salmon Sashimi RM11.98 : :

WP_20150117_12_34_26_Pro

Saya makan ni. Shiro M Teriyaki RM13.98.
Sedappp…

WP_20150117_12_42_42_Pro

WP_20150117_12_59_29_Pro

Lepas makan, solat Zohor apa semua, terus lah pi nonton.
Kitorang nonton Taken 3.
Aaaaa best!! Sukaaaa.
Cuma kali ni semua pun kat US.
Sebab kan Taken & Taken 2 shoot kat Istanbul & Paris.
Suka saya cuci mata tengok tempat orang yang cantik ni ha.
Korang sila tonton k Taken 3 sebab best dan Liam Neeson so kacak bergaya macho.

Lepas solat Zohor pegi Seksyen 7 pulak.
Saya dok tengok gambar tudung kat instagram Fareeda macam gewammm je.
Sebab ada yang Fareeda Aisya Labuh & Fareeda Mariya labuh.
So heret la Masy ke sini.
Nervous pulak first time nak masuk Fareeda ni, hiks.

Tapi tudung dalam gambar dengan tudung realiti cam berbeda je.
Tidaklah labuh mana pun macam dalam gambar.
Ada tu ada tapi nama ia dah lain dan warna pun very limited.
Saya try la, RM230.
OK tu ok tapi awning nya tak lawa.
Masy kata nanti boleh tukar awning.
Koser la haihh dah beli tudung mahal pastu nak gi tukar awning bagai.
So kensel beli. Selamat duit.

IMG-20150117-WA0001

Pastu jalan jalan kat Laman Seni.
Dulu pegi tak sempat nak bergambar sebab hujan.
Ni pun dah mendung mendung, tapi bukankah mendung tak bererti hujan?
Macehh Baby layan kak Ostajah bergambau.
Tapi tak bergambau kat semua tempat pun sebab kemalasan hehe.

WP_20150117_17_47_09_Selfie : : T______T : :

WP_20150117_17_51_10_Pro : : Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta : :

WP_20150117_17_52_23_Pro : : Used to be Single Mother : :

Taken with Lumia Selfie : : Ini cerita kita : :

WP_20150117_17_55_49_Pro : : Animals are a jaw dropping beauty : :

PicsArt_18_1_2015 9_23_21 AM : : Terbang Tunduk. #haikokping : :

WP_20150117_17_53_49_Pro
: : Umbrella ella ella ella eeieieiieiyyyyyy #balingmikrofonkatRihanna : :

WP_20150117_17_50_33_Pro : : Di mana ku berada.. dengan siapa ku bersama.. jangan bimbang ku tetap kau yang punya : :

WP_20150117_17_57_45_Pro : : Paling tersuka gambar ni. Lawa! Heee : :

Dah puas tertonggeng tonggeng bergambau, so letslah gerak.
Tapi belum mau pulang lagi.
Nak pekena aiskrim pulak kat Plaza Masalam sana.

WP_20150117_18_02_15_Pro : : Butik Ustazah. Tapi tudung dalam ni takde la melambangkan ustazah sangat pon : :

WP_20150117_18_03_03_Pro : : M A Y A : :

Kekdahnya saya ada voucher buy 1 free 1, 1 single scoop ice cream Baskin Robbins ni ha. Tu yang ajak Masy pegi.
Saya ambik flavour ni ha Hokey Pokey.
Masya Allah.. manis baqhangggg… menangis nak habiskan.
Dah la caramel tu manis. Pastu kacang tu macam gigit gula merah I tell you.

WP_20150117_18_25_21_Pro

Tengah menangisi tetiba terpandang kat luar ternampak seseorang.
Aaaaaaa Zain Ruffedge!!
Terus ngap ngap aiskrim tu tak sedar diri dah pasal kemanisannya.

WP_20150117_18_35_55_Pro

Bila tersedar baru macam aaaa tak sanggup dah nak habiskan.
Nak pegi campak buang je.
Tapi Masy kata sayangnyaaaaaa. Dia pun rampas aiskrim tu dari tangan saya dan ngapp sampai ke titisan yang terakhir. Hiks.

WP_20150117_18_36_31_Pro

Selamat hari jadi Masy!
Semoga panjang umur, murah rezeki, dipermudahkan urusan dunia dan akhirat. Sentiasa dalam redha Allah SWT.
Akak doakan awak bertemu jodoh secepat mungkin k..
Mokata takde, takpe.. Jangan sesedih.
Allah SWT ada perancangan yang lebih baik untuk awak 🙂

5 thoughts on “Ke Shah Alam Lagi

    • hahahah! eskrem dah cairrrrr makanye sebelum ia meleleh marilah ngap sebegitu hihihi

      baru pasan entry ni.. maceh kakak ostajahh.. amiiinnn semua doa2 tu hhehhe

Comments are closed.