Celebrate Yaya’s 10th Birthday @ Khadijah’s Kitchen

12 Disember 2014, Jumaat

Birthday Yaya tahun ni tak buat apa pun lagi.
Saya memang dah berazam (cewahh berazam ok) akan beli kan kek untuk birthday Yaya paling tidak pun sampai dia habis darjah 6.
Maksudnya walau lambat macam mana pun, tetap saya akan celebrate biarpun kecil kecilan.

Yerlah nanti bila dia dah besar mesti dah susah nak celebrate bagai kan.
Mesti dia pun nak keluar dengan kawan kawan / boyfriend.
Faham je saya ni. Macam tak penah muda yer dok?

Plan gitu gini dengan adik beradik, set nak makan dekat Khadijah’s Kitchen, PV128. Dekat je ha dengan rumah saya.
Saya tempah kek Baskin Robbin sesiap.

Lalu menujulah kami beramai ramai ke Khadijah’s Kitchen.
Yaya memang taktau lah, dia ingat lunch biasa je sebab lepas tu kitorang semua akan ke Bukit Fraser.

DSC_0090

DSC_0091

DSC_0092

DSC_0094

DSC_0095

DSC_0098

Apa apa pun kita makan dulu.
Pinggan kat sini semua gadang gadang ha.
Makanan cenonit je atas tu ha.
Saya dah tak dapat nak keep track sangat dah depa makan apa.
Tapi kebanyakan ambik yang set.
Ada sekali dengan drinks & pencuci mulut.

DSC_0100 : : Nasi Goreng (FBI) RM19.80. Sedappp!! : :

DSC_0101 : : Sup Tulang Kak Piah RM14.80. Pun sedap : :

DSC_0102 : : Nasi Ayam Set RM21.80 : :

DSC_0103 : : Ayam Masak Kicap RM10 : :

DSC_0104 : : Mee Goreng Jawa RM9.80 : :

DSC_0107 : : Kangkung Goreng Belacan RM7.80 : :

DSC_0111 : : Nasi Briyani Set RM27 : :

DSC_0115 : : Bubur Pulut Hitam datang sekali dengan set : :

DSC_0105

Pastu ada drinks dengan fishball soup.
Tak sempat nak snap gambar.
Total makan semua RM218.55. Tapi memang puas hati lah.
Semua food pun sedap sedap belaka. Ada rezeki nanti saya nak repeat lagi makan kat sini.
Memang saya recommend sangat sangat pada korang.
Nak tau lebih lanjut korang boleh pegi kat website KHADIJAH’S KITCHEN k?

DSC_0117

DSC_0118

Saya dah pakat pakat dengan staff Khadijah’s Kitchen ni sembunyikan kek.
Pastu dah settle makan semua, saya bagi signal depa pun keluar ramai ramai nyanyi lagu Happy Birthday.
Yaya berhati tisu ha. Terharu dia. Terus tutup muka nangis.
Alahai…

Yerlah sebab biasanya kalau buat birthday party dia memang dia tau kan.
Ni tup tup tetiba surprise!! Tu yang terharu gamaknya.

DSC_0119

DSC_0120

Kat Facebook kemain ramai komen pasal gambar kat bawah ni.
Ada yang sama sama terharu yer hehe.

DSC_0121

DSC_0122

DSC_0123

DSC_0124

DSC_0127

DSC_0130

DSC_0131

DSC_0133

DSC_0134

Punya kecoh nya ha terlupa nak snap gambar kek dulu.
Patut ada 2 biskut atas kek ni dah hilang kena ngap dek budak budak.
Pastu gambar Yaya sorang pun takde.
Gambar saya dengan Yaya pun sekeping je ha Encik Z sempat snap.
Semua pun dah tak menyabar nak makan kek.

DSC_0135

Kek Baskin Robbins ni kan berasaskan aiskrim.
Baru keluar dari bekas dry ice. Memang keras lah.
Nak potong takde kederat. Staff Khadijah’s Kitchen ni baik hati tolong potongkan guna teknik merendam pisau di dalam air panas hehe.

DSC_0138

DSC_0139

Kek ni tak silap saya harga RM90++ macam tu. Lupa sudah harganya.
Tapi memang berbaloi ah. Habis licin semua makan.
Aterrr.. kek aiskrim kan. Kalau kek biasa tu cepat muak berkrim krim.
Lepas lepas ni kita order kek Baskin Robbins je la untuk birthday.

DSC_0142

DSC_0143

Keluarga kecil kesayangan saya.
Terima kasih Allah kerana meminjamkan insan insan istimewa ini dalam hidup saya.

DSC_0148

DSC_0151

Selamat hari lahir yang ke 10 tahun 2 bulan, Yasmin.
Semoga jadi anak yang solehah. Mommy sayang awak sangat sangat ^__^

7 thoughts on “Celebrate Yaya’s 10th Birthday @ Khadijah’s Kitchen

  1. auntie tengok banyak kali pun still nak nangis jugak..
    hati tisu cam Yaya

    btw..Happy Birthday..moga jadi anak yang solehah….in sya allah

  2. Along pun hati tisu Mya…sambil komen ni meleleh2 ayor mata ni ha…sedih plak tgok yaya speechless macam tu….hehehe…happy belated birthday Yaya…be a good daughter ye nak….

  3. Yaya.. Sedihnya auntie tgk awak nangis mcm tu…http://blogmaya.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif Ternyata jiwa dia sgt halus..
    Selamat hari jadi buat Yaya.. Wpun ucapan belated.. Tp tetap jgk nk wish kt sini..

  4. alololo Yaya..hati tisu sungguh anak ini..
    gambar selepas gambar akak kiss Yaya tu..nampak seiras sgt rupa parasnya..

Comments are closed.