Blog Maya Dot Com

Interpersonal Communication Skills

Ni cerita pertengahan bulan Oktober hari tu, iaitu 15 & 16 Oktober, yang saya tulis kata nak pegi course kat ENTRY NI.
Saya diarahkan pegi course kat SK.
Diarahkan ok? Begitu terma ala tentera.
SYMP, so pegi je la..

Tajuk kursus adalah seperti di atas.
Interpersonal Communication Skills.
Adakah saya masih kekurangan dari segi komunikasi?
Tsk.

20141015_135705
: : #OOTD katanya. nak tunjuk tudung Adana Gallery tu haa kat korang : :

20141016_082857
: : breakfast kat cafe SK. sukanya dapat makan yong tau foo ni haaaa.. dapp : :

Selalu kalau pegi course ni mesti cam berdebar debar nervous takut dapat speaker yang sama.
Yer la pusing pusing tajuk kursus gitu je pun.
Ada la 3,4 speaker yang menghantui mimpi ngeri saya ni ha.
Maksud saya boringgggg kabana.
Tapi sib baik la kali ni dapat speaker lain. Lega.

Speaker nya seorang lelaki melayu, agak berumur.
Tapi nama nya saya sudah lupa la pulak.
Company Focus Learning Consulting Sdn Bhd.
Haa tapi orangnya best. Baik.
Dok buat lawak jaa..
Tapi Normaya being Normaya.
Orang ketawa terbahak bahak, saya ketawa sipi sipi.
Orang ketawa sipi sipi,saya senyum je.
Orang senyum, saya diam je.
Sel sel sense of humor saya sudah tidak begitu kuat berhubung.

Macam biasa, dibahagi bahagikan grup.
Grup saya diberi nama Kacau Bilau.
Motip sangat kan. Tapi memang kacau bilau pun.
Expecially Abang Shahdan tu. Pffftt…
Pastu sekali grup dengan Syafiq jugak.
Perlu ke asyik nak menatap muka awak je Sapiq oii?
Dah la kat office duduk berdepan.

Yang lelain ialah Ikin.
Memang dah kenal dah, dulu kan saya kerja sekali dengan ia kat MyClear.
Zaty je saya baru kenal kenalan.

20141016_164722

Siapa dapat jawab soalan atau rajin participate dapat star.
Pastu sapa dapat star banyak nanti naik pangkat, jadi Dato lah, Tan Sri lah, Tun lah.
Kiut je aktiviti ceni. Terasa seperti kanak kanak tadika pula.

20141016_162811

20141016_165242
: : stress sijil salah spelling. tapi bukan salah Focus Learning pun. takpe nanti depa buat lain : :

Ada yang saya kenal, ada gak tak kenal.
Ada yang tak penah nampak pun kat office haa.
Takpe, dengan course gini lah merapatkan silaturrahim lagi, yer dok?

20141016_165713

20141016_165730

Dua gambar bawah ni takde kena mengena dengan course tapi saja nak letak gak sebab nak menciwi dengan tudung Adana saya itu.

C360_2014-10-10-07-41-42-342

C360_2014-10-14-07-58-09-015
: : ni pulak nak ciwi skirt Aderyn Poplook. feel feel muda mudi remaja sangat pulak rasa pakai skirt kembang gini. tapi baju labuh sokay la kot? matikla insecure. hiks : :