Blog Maya Dot Com

Allianz Amazing Hunt Part III

Destinasi tersebut adalah Muzium Tekstil Negara.
Masy & Dyana taktau mana arah nya, sib baik la saya memang ter tahu di manakah tempatnya sebab memang penah ternampak masa lalu lalang kat area Dataran Merdeka.
Motip sangat nak lalu lalang kat Dataran Merdeka. Rempit ke cemana kau ni Normaya?

Task terbahagi 2. Task pertama kena identify gambar dan snap gambar.
Task ke 2 kena draw / warna batik.
Lalu kami berpecah dua. Masy & Dyana identify gambar.
Saya plak pi draw / warna batik. Walaupun tangan pengkong, ku gagahkan jua.

20141105_134734

IMG-20141018-WA0009
: : drawing batik saya sedang dikeringkan : :

20141105_135006
: : hasilnya. boleh laaaa : :

Pastu groufie dengan slogan “1 thing that matters to me is culture and heritage because bla bla bla tak ingat”

20141018_112002

Klu seterusnya. Proceed to this location.
Ni kena search via GPS. 2, 3 kali kitorang gosok mata betul ke ni.

20141105_134515

Kitorang kena ke mana tau tak? Kena ke Stadium Nasional Bukit Jalil!
Bayangkan kitorang kena menapak dari Stesen LRT Star Bandaraya ke Restoran Insaf Jalan TAR.
Pastu menapak pulak ke Muzium Tekstil Negara.
Kendian menapak lagi dari Muzium Tekstil Negara ke Stesen LRT Star Masjid Jamek.
Saya campur campurkan semua total nak dekat 4km hoihh!
Nak tercabut urat betis!

Sampai Stadium Nasional Bukit Jalil kena menapak lagi nak pegi tempat marshal.
Task terakhir ni pulak ala ala Running Man kata Masy.
Depa letak pedometer kat badan pastu kena berjoget joget sehingga capai bacaan tertentu.
Dapat pulak lagu Wonder Girls haaa, berjoget la bagai nak rak.
Sib baik takde orang rakam video kalau tak tercalar imej ostajah iolls tau nggak?

20141105_134542

FB_IMG_14136058493787398
: : groufie dan slogan tentang ACHIEVEMENT : :

Last but not least… kena ke Bangsar station pula.
Panjat la balik naik STAR LRT ke Masjid Jamek.
Dari Masjid Jamek tukar naik PUTRA LRT pula ke Bangsar.
Jumpa marshal dan dapat klu terakhir.

20141105_134500

Takdelah klu sangat dah pun. Consider arahan dah la ni.
Sib baik gak la saya tau kat mana lokasi Restoran Rebung ni ha.
Kekdah selalu hantau Payiet balik rumah ia kalau kuar melepak, tu yang tau tu.

20141105_134751

Sampai sampai tengok haisyooo dah ramai umat manusia ni ha.
Kitorang sampai pukul 1.22 tengah hari camtu tak silap.
Ada yang seawal pukul 12 tengah hari dah sampai ha.
Hebat sesungguh.

IMG-20141020-WA0003

Ambik food terus ngap ngap. Lapau serupa hawau.
Ada saya snap gambar nasi dengan sambal belacan ulam plus daging masak lemak cili padi tapi cecari dalam handphone takde lah pulak.
Sedapppppp..

20141018_134413
: : bihun sup pun dappp dappp : :

20141018_134809
: : goreng pisang dengan cekodok ikan bilis pun lazat : :

20141018_135845
: : ABC yang bancuh sendiri boleh campur letak macam macam : :

Pendek katanya food kat Restoran Rebung ni memang superbbb ahh.
Merasa lah jugak saya makan sebab join Amazing Hunt ni kann..
Dah kenyang perut semua, tibalah masa untuk pengumuman pemenang.
Dah boleh agak la kitorang tak menang apa apa huhu..

Oleh sebab namanya Amazing Hunt kan, memang takde lah cabaran nak jawab soalan ke hapa.
More kepada kepantasan bergerak dan jua fitness.
Kitorang 3 ni awal awal dah nasib malang sebab saya cari envelope tak jumpa, pastu berpusing kat Plaza Sentral cari mural tu lagi.
Campur pancit pun sama. Tetiga stamina kureng.
Dah la memasing badan gemuk #pandangdirisendiriatasbawah

Tapi takpe, inikan semua pengalaman.
Kitorang pun fun fun je, takde sentap ke hapa.
Ada peluang masa depan insya Allah boleh join lagi.

Nak tau sapa yang menang?
Budak budak B** gak haaa…
Yang chinese tu saya tak kenal, tapi 2 ketul lagi si Izian & Apu.
Hebat bebudak ni. Tahniah la yer.. Menang iPad Air tuuu..

1st

20141018_144159
: : Team Traveler yang kecundang kohkoh : :

20141105_135023
: : sijil penyertaan : :

Mekasih Allianz sebab anjurkan Amazing Hunt yang osem ini.
Mekasih Masy & Dyana teman kakak ostajah, jangan sentap kalau ada kakak ostajah termeroyan terjerit teremosi ke hapa k..

So korang.. dah decide 1 Thing That Matters to You?