Blog Maya Dot Com

Allianz Amazing Hunt Part II

Sampai kat Wisma Allianz Leboh Pasar tu, berjumpa lah dengan marshal terlibat dan dapat lah tugasan seperti dibawah.
Iaitu mencantumkan jigsaw puzzle mural yang dimaksudkan.

20141105_134646

20141018_091543
: : hebat bebudak 2 ketul ni buat jigsaw puzzle ha : :

Habis setiap satu task kena groufie. Kata ganti selfie untuk berkumpulan.
Hantamm ja lah. Pastu passport akan dicop menandakan telah complete sesuatu task itu.
Oh jangan lupa dengan slogan jua.
1 thing that matters to me bla bla bla… mengikut task.

20141018_091623

Settled task yang pertama, dapat pulak arahan seterusnya.
Kena menuju ke tempat dibawah.
Naik Putra LRT dan turunlah kat stesen Dato’ Keramat.
Destinasi dan task berkenaan food.

Boleh pulak kebetulan kat Sekolah Kebangsaan Datuk Keramat 1 & 2 ni ada Hari Kantin kau. Lalu tercari cari mencari cari lah mana ke celah nya marshal berada.
Rupanya depa kat belah luar. Cissss..

20141105_134616

Kena completekan crossword puzzle.
Sekali lagi Masy & Dyana la berhempas pulas cari jawapan gitu gini.

20141105_134601

OK siap! Secret word ialah Timun Cina.
Dah kata arahannya kena Eat the Secret Word.
So kitorang ingatkan kena makan timun cina.
Tapi……

20141105_134947

Tetiba kena makan tembikai! Paddiaaaaa….
Dah la ayat budak marshal tu “Akak kena makan 4 hiris tembikai”
Takat 4 hiris tembikai apa lah sangat. Rupanya bukan 4 hiris tembikai.
Tapi sebijik tembikai yang dipotong 4! Maknanya kena makan sebijik tembikai lah!

Apa lagi kakak ostajah ni pun bebel bebel lah, sampai sorang lagi budak marshal ni bagitau kawan dia “Kau kena cakap sebijik la bro. Sebab ni bukan sehiris”
Tau takpe!

Daya ke dak Masy nak makan sebijik tembikai tu sensorang?
Mau kembung perut anak orang ni kangg…
So kami ambik penalti 10 minit, saya bantu Masy makan.
Kekira sorang makan setengah bijik la ni.
Mengah kauuu…

20141018_095344

20141018_095433

FB_IMG_14135976827499335
: : pastu groufie dengan slogan. sorry la slogan apa semua saya dah lupa. memang tak salin tulis kat memana. terus upload kat Facebook Allianz Amazing Hunt : :

Settled destinasi dan task kedua, task seterusnya adalah…
Menuju ke Stesen LRT Bandaraya.
Kat sini la yang kitorang buang masa sikit sebabnya kena approach orang yang tidak dikenali.

Lalu terus bertanya ‘What 1 Thing That Matters to You?’
Dedua budak kecik ni pemalu ya robbi taktau la apa yang dimalukan nau.
Makanya kakak ostajah jugak la pi approach, sib baik la betul orangnya.
Kot salah malu la kita. #walaupunntahapanakmaluntah

Dan zasss terus ke Restoran Insaf Jalan TAR.
Sib baik la office saya area sini, so memang tau dah la selok belok.

20141105_134831

Klu seterusnya kena teka bergambar.
Pun sebab saya selalu ulang alik area sini mengukur jalan, sekali pandang ku dah tau gambar apakah itu. Cewahhhh..

20141105_134804

20141105_134812
: : gambar seperti di atas : :

Kali ni kena groufie dengan strangers pulok.
Kena 3 orang family / friends.
Kakak ostajah jugak la pi approach depa ni.

Mekasih la adik adik yang sudi melayan.
Kalau ada yang terbaca blog ni kenal depa, sampaikan ucapan terima kasih kakak ostajah pada mereka  yer..
Settled task Friends & Family.

20141018_104550

Dan klu seterusnya berbentuk scan bar code.
Dah kelam kabut kena install pulak kat handphone haaa..
Bila dah dapat destinasi itu, zasssss…

20141105_134449

    2 thoughts on “Allianz Amazing Hunt Part II

    1. purpledi

      akak sy yang baca cerita akak ni pun rasa mengah hahaha
      inikan pulak korang bertiga..tp mmg best la treasure hunt ni

      1. Mya Post author

        baca je pun dah rasa mengah kan.. kitorang lagi la.. rasa nak carut diri sendiri sebab sakit kaki! huhu..