Blog Maya Dot Com

Allianz Amazing Hunt Part I

Ini plak cerita 18 Oktober hari tu.
Saya sudah join Alllianz Amazing Hunt. Anjuran Allianz lah semestinya.
Heret Masy & Dyana sekali. Sib baik depa dua ok je melayan karenah kakak ostajah ni ha.

20141014_171021
: : 3 hari sebelum hari kejadian pi dengar briefing dulu kat KL Sentral sana : :

Total peserta ialah 35 kumpulan. Fuhh..
Ada gak bloggers yang saya dah biasa tengok rupa paras mereka, tapi biasalah saya ni, mana la nak bercampur gaul sangat.
Ini bukan Treasure Hunt. Ini jua bukan Amazing Race.
Ini Amazing Hunt.
Cerita ni saya pecahkan ke 3 entry yer sebab banyak gambar dan saya pun nak je sumbat semua especially klu dan task untuk kenangan di masa depan gitu..

Seawal 7.30 pagi kitorang 3 ketul dah ada kat KL Sentral.
Flag off start kat sini.
Dapat passport dan klu Break The Code.
Nama grup kitorang ialah Traveller. Kengkonon rajin travel lah sangattt..

20141018_080039

20141018_082104
: : 6 destinasi perlu dituju dan 6 task perlu diselesaikan : :

20141018_082141
: : Klu yang perlu dipecahkan code nya. Memang tak ah nak dipecahkan secara tiba tiba : :

20141018_075932
: : sebelum apa apa terjadi, kita selfie dulu : :

.facebook_1414116707432

: : dan group photo dulu. gambar dicilok dari Facebook Allianz. nunnn sayup saya di belakang. hikhok : :

IMG-20141018-WA0005
: : ini lah klu nya haa. saya tak reti. lalu serahkan pada Masy & Dyana untuk selesaikan : :

20141018_083324
: : anak sapa la yang bijok bistari selesaikan klu : :

20141105_134717
: : ok jawapannya betul! : :

search
: : tugas saya pulak cari envelope yang ada klu seperti di atas tadi. benda ni ikut nasib. ada orang dapat cepat, dan nasib saya kajang pak malau sungguh. last sekali baru jumpa envelope tu! pffttt : :

20141105_134659
: : envelope oh envelope! : :

Dah jumpa baru dapat klu yang pertama.
Klu nya seperti dibawah.

20141105_134437

Kitorang ni pusing la satu Plaza Sentral tu ingatkan ke ada lukisan mural.
Rupanya salah derrrrr…

Allianz Kampungku Mural tu kat Wisma Allianz Leboh Pasar sana!
Apa lagi berdesupppp la pegi berlari lari anak nak naik Putra LRT.
Sah sah masa ni kitorang je yang last tertinggal.
Oh, Amazing Hunt ni jalan kaki dan naik LRT Putra / bas sajork.
Takde berdrive kereta bagai.

    4 thoughts on “Allianz Amazing Hunt Part I