De Palma Inn Kuala Selangor

Cuti sekolah bulan 6 hari tu saya sekeluarga pegi cuti cuti ke Kuala Selangor.
Best sebab semua pun ada.
Kenapa Kuala Selangor?
Saya pikirkan coz Ocah & Maamar kecik sangat lagi kan.
So pegi dedekat senang kot, tak de leceh sangat.
Tunggu depa dua dah besar sok, baru plan pegi jejauh sikit, insya Allah.

Bertolak 1 Jun, Ahad.
Memula pegi ambik kek dulu kat area Setiawangsa sana.
Kek birthday Encik Z yang dikongsi dengan Abang Long & Maamar. Hiks.
Saya boleh keterlupaan nak order kek.
Last minute dapat la satu yang dekat nak pick up.
Tapi kek dia tak berapa umphh la, therefore saya malas nak promote huhu..

Tapau Mcd kat Setiawangsa, makan dalam kereta dan zass terus menuju ke Kuala Selangor.
Sian Encik Z, makan sambil drive. Sabar lah yer bang, hidup berumahtangga gini lah.
Caca macam biasa, kalau tak mengekor Mommy tak sah.

DSCN1287

20140601_122351 : : inilah keknya. hmmm… : :

Dalam 1 jam setengah camtu sampailah kat De Palma Inn, Kuala Selangor.
Saya book online.
Check in apa semua, jom saya bawak usha bilik jom.

20140601_144158

20140601_144615

20140601_144624

20140602_091857 : : signboard bilik bilik yang ada : :

Yang hujung tu bilik Kaklong sekeluarga.
Yang sebelah tu bilik Mama, Adil sekeluarga & Yaya.
Rasa frust sikit la bila tengok cadar dengan towel bergantungan kat depan bilik.
Hmmmm….

20140601_145905

20140601_145927 : : Cici yang sibuk nak panjat pokok : :

Moh tengok keadaan dalam bilik pulak.
Kitorang book 3 bilik.
2 bilik Junior Suite. Satu malam RM175.
1 bilik Superior RM135.

20140601_145207 : : ni Junior Suite. ada 1 double bed & 2 single bed : :

20140601_145243 : : kiri tu bilik air. kanan tu almari : :

20140601_145424 : : amboi Cici macam YB melawat kawasan : :

20140601_145514 : : jom selfie dengan mommy : :

20140601_150353 : : yang ni pulak superior room. bilik saya dengan Encik Z : :

Terus terang cakap eh, macam kureng sikit la hotel ni.
In terms of dia punya peralatan dalam bilik.

20140601_145158 : : macam kerusi ni, dah lebam hitam. nak duduk pun macam euw euw sikit : :

20140602_202720 : : tilam koyak : :

20140603_102253 : : batu pecah : :

Cadar kat bilik ada bekas darah. Harap darah nyamuk la, sebab sini banyak nyamuk.
Kalau darah orang period, ohhh tak dapat ku nak terimanya.
Bantal pun agak berbau. Air dalam bilik air kejap ada kejap takde.
Ni apa yang saya experience yer, mungkin orang lain yang pegi ok je takde masalah.
Kalau tanya pendapat saya, memang saya tak recommend lah.
Tapi kalau sekadar nak tidur 1,2 malam boleh je la kot pejam mata huhu.

Tapi tapi tapi, yang bagusnya hotel ni, sangat syariah compliance.
Atas katil ada diletakkan potongan hadis.

20140601_144118 : : jawatan kosong yang mendalam sangat maksudnya : :

20140602_091756 : : kalau ada kemusykilan agama, boleh tanyalah ustaz. bagus kan? : :

20140601_150921 : : jersi yang saya beli dan tempah tulisan masa balik Taiping hari tu : :

PhotoGrid_1401713372446

Oh lagi satu sebab yang membuatkan saya pilih Hotel De Palma ni sebab ia ada swimming pool.
Yer lah bercuti bawak bebudak kan, apa lagi yang boleh buat depa happy.
Swimming pool lah!

20140601_151704 : : swimming suit sedondon dari cap yang sama. baju Cici tu warisan turun temurun dari yaya. lepas ni bagi Ocah pulak la yer : :

Swimming pool dia boleh tahan besar jugak.
Belah kanan tu ada gelongsor, pastu belah depan gelongsor tu untuk baby.
Belah kanan untuk dewasa.
Masa ni tak ramai orang pun ha.
Ada 1 family je kot rasanya.
Bermaharajalela lah 3 sepupu tu ha.

20140601_151807

20140601_152325 : : Yaya main gelongsor : :

20140601_152534 : : Yaya tunjuk skill mengapungkan badan sambil diperhatikan Cici : :

20140601_154000

: : Yaya sorang sorang kat kolam dewasa : :

20140601_154005 : : Caca & Cici mandi bawah jambatan je lah yer sambil tengok kakak swim : :

6 thoughts on “De Palma Inn Kuala Selangor

    • haaa.. kann.. harap2 pihak pengurusan De Palma Kuala Selangor ni ada la baca blog akak #tetiba

      swimming pool tu baru kot eh?

Comments are closed.