Kandawgyi Lake & Karaweik

Destinasi ke 3 ialah Kandawgyi Lake.

Kandawgyi Lake adalah salah satu daripada dua tasik utama di Yangon, Myanmar. Terletak di timur Pagoda Shwedagon, tasik ini adalah tasik buatan.  Airnya disalirkan dari Inya Lake melalui satu siri paip.
Kandawgyi Lake ni dicipta untuk menyediakan bekalan air yang bersih ke bandar semasa pentadbiran kolonial British.

Nak masuk kereta kena bayar ikut kepala.
Sorang 500 kyat.

_MG_7690 : : tu dia normaya dengan monopodnya : :

_MG_7691

_MG_7694

: : kesian Encik Z masa ni lens kamera ia sudah bikin hal huhu : :

Tanzin dah menghilang entah ke mana.
Saya dengan Encik Z jalan pepelan sekitar tasik.
Dan kemudian sampai kat Karaweik Palace ini.
Karaweik Palace ni adalah restoran dan di sini jugak ada persembahan tarian tradisional Myanmar.

: : buku menu dan informasi tentang tarian tradisional mereka : :

_MG_7697 : : tanzin yang beria explain gitu gini  : :

_MG_7696 : : ukiran memang berseni dan unik : :

: : salah satu sudut view karaweik palace : :

: : view dari depan. kitorang tak masuk pun sebab macam tak berapa nak ada kena mengena. so taktau berapa kena bayar. tapi yang pasti kena bayar lah. korang boleh check it out website k : :

_MG_7706 : : minah ni receptionist kat karaweik palace ni. sebab ia berpakaian serba tradisional, so moh la ajak ia bergambar. amboi yang belakang tu gembira nauu : :

Teruskan berjalan sampailah nampak view Karaweik Palace secara penuh, dari kejauhan.

_MG_7709

_MG_7710

_MG_7713

3 thoughts on “Kandawgyi Lake & Karaweik

Comments are closed.