Bedak Thanakha. Original dari Myanmar

Kat depan Chaukhtatgyi Temple ni ada kedai jual souvenirs.
Belek gak la fridge magnet. Euuu mahal.
Sib baik dah beli sesiap kat Scott Market semalamnya.
Kalau tidak menyesal tiada berguna lagi.

Tapi tapi tapi.
Ada orang jual bedak Thanakha.
Oleh sebab ada Tanzin kan, so suruh la dia cakap kat budak kedai tu, saya nak pakai bedak Thanakha tu.
Memula Tanzin tunjuk la rupaparas kayu Thanakha tu.
Kalau yang original punya memang guna terus dari kayu tu la.
Sapu kat air, celet celet jadi lah bedak Thanakha.

Eh korang tau ke idok bedak Thanakha ni?
Femes kan kat Malaysia. Yang Nora Danish jual tu ler.
Sama je pun bekasnya saya tengok. ND repackaging kan?

_MG_7736 : : tu Tanzin suruh saya bau kayu Thanakha tu : :

_MG_7737 : : tu budak tu tengah buat demo cemana keluarnya bedak Thanakha tu dari kayu Thanakha : :

_MG_7738 : : satu kelebihan Tanzin ni kalau dia explain tentang sesuatu sungguh bersungguh sungguh : :

_MG_7739 : : budak tu pun sapu kat muka saya. pastu ada berus khas tau nak bagi bedak tu rata : :

_MG_7740

_MG_7743 : : mirror mirror on the wall, which ostajah the most beautiful ostajah in KL? begitu… : :

_MG_7744 : : amacam, ada rupa macam warganegara myanmar tak : :

_MG_7745 : : saya beli kat kedai belakang tu. zenith souvenir shop : :

_MG_7748

_MG_7749

_MG_7750 : : mmmuahhhhh dari ostajah normaayah all the way from yangon : :

Setau saya kat malaysia ni orang jual bedak thanakha ni tak silap saya around RM25 ke RM30 satu bekas.
Korang tau kat sana depa jual berapa?
Tau? Kalau tau ok la saya takyah story.
Taktau? Nak tau? Tungguuuuuuu… nanti saya reveal.
Yang pasti harganya sangat sangat murah.

2 thoughts on “Bedak Thanakha. Original dari Myanmar

  1. Along pernah terkena, untuk bekas hiau besar tu patutnya RM18, online malaysia la…sepupu sendiri plak jual…tp kan dapat yang kecik…giler dia mark up

Comments are closed.