Setia dan Usaha

saya sebenarnya tak tau betul betul hari setiausaha bila.
ada yang kata bulan april secretaries month.
ada yang kata minggu ke 3 bulan april.
ada yang kata 23 april.
apa apa je lah kan. yang penting april tu confirm secretaries month.
lalu apa lagi, lambakan kursus dan luncheon pun bertebaran lah di sana sini.

tahun ni saya tak pegi course luar.
pegi course internal saja.
best jugak kot, dapat memperkukuhkan ukhuwah di kalangan setiausaha b**.
kelas tak ayat saya. memperkukuhkan ukhuwah ok. dont play play.

21 – 22 april pegi lah course di sasana kijang sana.
course bertajuk Inaugural B** Secretaries Conference 2014.
kebanyakan pun muka muka yang saya dah kenal.
eh tapi ada gak yang tak kenal, sebab depa baru.
dan ada gak tau nama taktau rupa.
makanya waktu ni lah boleh beramah mesra.

DSC_3155
: : sebelum memulakan kursus, kita berfoto dulu : :

DSC_3246
: : kelas dimulai : :

DSC_3358
: : aktiviti berkenal kenalan. kena describe seseorang tu berdasarkan first impression : :

20140421_101630
: : yang tak kenal saya ramai yang describe saya ‘classic’. adakah sebab kakak ostajah bertudung labuh lalu dikatakan ‘classic’ wahai adik adik? tsk : :

DSC_3482
: : permainan lepas dan tangkap : :

DSC_3389
: : demo memakai tudung. tidaklah kot saya pakai tudung lilit turban begini. amboiii tangan sapa yang tinggi sangat snap gambar tuuuu : :

DSC_3312
: : mengenal bentuk muka. gigih kakdill ukur muka saya : :

lepas mengenal bentuk muka paling cun, cuba lah kami berselfie.
demi mendapatkan gambar yang mantop untuk diupload di instagram.
walaupun ujung ujung saya rasa muka saya sama je pun gemuknya.
tapi mukak kakdiell runcingggg. pfftt.
walaupun runcing, kakdiell, jangan ngengada nak jadi queen of selfie k.
awasss lorr..

20140421_100049

20140421_100102

20140421_124612
: : kakdiell yang serius. be professional katanya. baiklahhh : :

macam biasa, masalah saya ni kalau pegi course mesti susah nak gelak kalau speaker buat lawak ke hapa.
orang lain dah terbahak bahak, saya takat senyum je.
kalau orang lain ketawa lite lite saya kaku membisu.

ada satu speaker tu saya penah dah attend course dia, dia dok cerita la gitu gini, pastu tetiba keluar soalan ‘siapa yang ada buku dalam beg?’ dia suruh tunjuk.
saya keluarkan buku surah yasin. kakdiell keluarkan buku solat orang orang yang khusyuk.
norin kata kalau kau tunjuk kat dia mau dia terus peluk islam tu. hiks.

20140421_151835

20140421_173309
: : ahyue ajar saya buat lipatan tudung ala fareeda. siap pastu ahyue bagi saya brooch tu. heee. suka. tq noor idayu! : :

20140422_073948
: : hari kedua breakfast kat cafe sk dengan kaktin. pekena lontong dan sirap bandung. sambil bergossipan. euw euw sangat kan kak gossip kita di hari kejadian : :

DSC_3561
: : hari kedua kelas di mini forum : :

DSC_3548
: : 2 orang speaker yang lawak. haa kali ni saya bebetul gelak sebab memang lawak depa 2 : :

DSC_3586
: : captain ariva. saya kenal dah captain ni sebab ia penah buat in house learning untuk department saya. memang kaki lawak dia ni : :

20140422_103944
: : dan puan zubaidah yang happy go lucky. penuh pengisian dan best. dan saya dengan percubaan memakai tudung ala fareeda tapi tak menjadi. sokayy. cuba lagi : :

DSC_3599
: : penutup kursus : :

IMG-20140430-WA0003[1]

IMG-20140430-WA0000[1]
: : kawan kawan baru dan lama : :

20140422_134554
: : starter : :

20140422_135852
: : main course berupa ikan salmon sedap : :

20140422_142320
: : pencuci mulut : :

DSC_3615
: : wajah wajah setiausaha b** : :

DSC_3625
: : dah habis course! yahuu : :

dalam toilet sasana kijang yang cantik, sambung bergambar lagi.
gambar dalam toilet credit pada ahyue.
gambar kat meja makan credit pada mel.
gambar lain official photographer.

IMG-20140422-WA0007

IMG-20140422-WA0008

IMG-20140422-WA0011

926434_649983721722776_1687102721_n
: : dapat hadiah buku. best best. tapi tak sempat lagi nak baca semua. gambar ni credit kat instagram jue. saya lupa nak snap, pastu ada orang nak pinjam : :

selamat hari setiausaha untuk semua setiausaha yang membaca blog saya!
semoga kita semua akan menjadi setiausaha yang terbaik di antara yang terbaik ^__^
ikhlas lah dalam berkerja ya 🙂

14 thoughts on “Setia dan Usaha

  1. Runcing lah sgt … tu tektik pemakaian tudung cuma ! Krrrooohhhhhh …

    • ok la tu ada gak tektik dan tekniknya.
      aku ni main hantam je pakai tudung kak oi..

    • memang agak lama gak kot saya tak mekap.
      eh tapi ada gak la kalau period hehe

  2. saya nak komen satu je. puan zubaidah tu sepupu saye. sekian terima kasih hahahahha

    ape dia buat kat situu??????

    • ooo sepupu ke? patutlah perangai sama je macam awak. gila2 remaja gitteww..
      dia speaker. bagi talk pasal time management kot tak silap akak. tapi memang best ah dia.
      kitorang dok gelakkkk je

      • ha’ah sepupu.. dia tu mmg camtu, riuh2 sengal hahaha! oo kisahnye.. gud gud 😀

        • kem salam kat dia. kata semua secretary B** yg pi course hari tu semua suka kat dia.
          dah dipropose untuk kursus2 akan datang

Comments are closed.