The Owl Museum

seterusnya… kami masuk dalam The Owl Museum.
bayaran masuk RM10 dewasa. kanak kanak free.
saya cakap dengan orang yang jaga tu, mahalnya!
pastu dia kata ok makcik tara paya baya. kaka dengan abang saja.
haaa jimat jimat. so bayarlah RM20 untuk masuk dalam the owl museum ini.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

20140323_100804

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

the owl museum ni letaknya dalam building yang sama yang ada food court.
kira masuk dalam food court, turun setingkat haa baru ada museum ni.
takleh tipu tipu ek sebab ada je orang jaga kat depan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA : : entrance : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA : : caca yang terkagum dengan lukisan budak budak kat depan tu. benarnya bukan lukisan pun, warnaan je pun : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA : : depa pegang kertas apa tu? haa sat g saya cerita : :

20140323_095956 : : gitu… : :

takde la besar mana pun museum ni.
basically serba serbi tentang burung hantu lah dalam ni
yang kitorang ni ingatkan kot ada la barang sekor 2 burung hantu hidup.
nan adoooo.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

museum ni pun idok ler besau mana.
tapi gamak nak alihkan perhatian pengunjung supaya tak rasa sangat tempat ni kecik, tu yang depa bagi 2 lukisan burung hantu untuk bebudak warna kan.
itu la kertas yang yaya & caca pegang tu.

ini korner untuk lepak lepak dan mewarna.
nampak tak ada mamat cina tengah baring tu?
tanpa rasa bersalah dia membuta ko.
siap berdengkur!! ish ish ish. macam takde kesedaran sivik.
takde plak staff yang nak tegur ke hapa.
nak tidur balik rumah la kan..

20140323_093742 : : belakang tu kedai souvenir tapi saya tak beli apa pun. mahal! : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA : : nak ukir owl pun boleh : :

depa start mewarna.
saya duduk lepak je lah tengok.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

20140323_095900

: : ok siap! : :

20140323_095910 : : close up sikit : :

pastu bagi lukisan yang diwarna tu kat staff yang jaga entrance tadi.
taktau la plak saya depa nak buat apa.
tapi rasa lekat kat entrance tu la kot no?

20140323_093701 : : laluan keluar : :

berbaloi ke masuk the owl museum ni?
takde la berbaloi mana pun.
unless korang memang nak spend masa kat bukit bendera ni lah.
lagi pun dah alang alang sampai kan, zass je la masuk.
lain tahun datang tak de daya dah der saya nak masuk lagi…

2 thoughts on “The Owl Museum

Comments are closed.