Tabek Patah

EDITED :

actually lepas pegi lobang jepang tu kitorang repeat balik ke annisa.
sebabnya kak wan nak tukar saiz blouse. ia terbeli yang kecik pulak.
tapi asal dari nak tukar saiz blouse, depa terrrrrshopping lagi.
masalahnya cash dah takde. try la swipe credit card saya dengan lina tapi asyik la tak lepas lepas.
heyyy bukan card kitorang dah credit limit eh. tapi sebab mesin swipe annisa tu yang cam problem.

kebetulan owner annisa tu ada adik kat KL. yang ada akaun maybank.
depa pun try la nak login mayban2u nak transfer duit kat akaun adik owner tu.
pun cam asyik problem je. call kawan kat KL mintak nak transfer kan dulu, semua pun cam tak cukup duit dalam akaun.
mana tak 1K++ kot. sudahnya apa? sudahnya di atas dasar kepercayaan, hutang dulu.
sampai KL baru lina & kakwan transferkan duit. tengok penangan shopping punya pasal.
maka nya korang kalau pi, sila lah bawak duit banyak banyak k.
kalau bukan kaki shopping macam saya ni, sokayyy. rasa dekat 2 jam kot tersangkut kat annisa ni.

dari annisa singgah jap plak kat Eiger. tau tak eiger?
dia jual peralatan adventure gear. kasut, tshirt, beg segala lah.
specialistnya pada beg la. kekira kalau kat indonesia memang famous lah brand ni.
encik z beli beg & tshirt dengan harga ok la berpatutan.
kat sini saya swipe sokayyy je kad saya diterima.
so pls eh jangan nak camlek2 kata card saya dah credit limit. matiklaa berlagak tak tentu hala ni kenapa ostajah? *tariktudungsampaikoyak

20140225_105852 

rasa ada sekeping gambar encik z saya snap kat depan kedai, tapi bebelek folder hilang dah gambar tu.
tu pasal saya pun lupa ada singgah sini. ok sambung…..

seterusnya, kami ke Tabek Patah.
tabek patah ni nama tempat.
kami ke kedai yang bertajuk Kiniko.
comel sangat haih nama kedai.
kat sini jual produk makanan.
famous dengan kerepek pisang dan pembuatan kopi.

_MG_7423

20140225_131606 : : yang tertulis tu antara produk keluaran kiniko. cer zoom tengok : :

_MG_7421 : : boleh bersantai santai makan kepek dan minum kopi sambil menikmati pemandangan di sini : :

20140225_125744 : : saya cam kagum sikit la sebab selalu pun kopi ia adalah serbuk kan? ni daun kopi. selalu teh je berdaun daun ni : :

IMG-20140226-WA0062

20140225_125916 : : boleh bancuh dan minum kopi secara free di sini : :

20140225_130154 : : kopi o dikawankan dengan kepek pisang sedap : :

instaweather_20140225_131237 : : Payakumbuh tu nama town berdekatan. saya search tak keluar pulak Tabek Patah. eh perlu ke explain ni? : :

20140225_131739 : : pak zul & pak zal : :

20140225_131543 : : air kulit kayu manis. saya tak minum pon : :

20140225_131807: : selfie sebab nak whatsapp kat group kita kita aje. kak aida la dok tanya khabar kitorang. katanya senyap je : :

lepas makan kepek dan minum kopi, shopping lite lite di sini.
belah depannya kedai besau. macam macam produk makanan ada.
saya beli kekacang sambal, kepek pisang salai, sagun & serbuk kopi o.

_MG_7416

_MG_7417

_MG_7422

_MG_7419 : : sebelah kanan cam ada produk kain tenunan : :

4 thoughts on “Tabek Patah

  1. memang cuak kalau x leh swipe card..nak2 plak cash dah abih…sib baik along xde credit card hahahah…kalau idak…asyik abih limit je la….

Comments are closed.