Sulaman Hj Rosma

seterusnya… ke Sulaman Hj Rosma, yang letaknya di Kampong Baso.
pun rasanya kalau korang ambik pakej memang akan dibawak ke sini.
sulaman hj rosma ni tempat orang belajar menyulam kain. guna mesin lah.

_MG_7396 : : rumah ni berdepan dengan sulaman hj rosma. lawa kan? : :

masa kitorang sampai tu takde pun student nya.
taktau la tengah break atau cuti semester ke.
ada la sorang tinggal buat demo menyulam.
korang kot nak hantar anak korang belajar menyulam boleh la pertimbangkan untuk hantar kat sini.
ada je student dari malaysia belajar.

_MG_7398

_MG_7400

_MG_7401 : : tengah rakam keek saya tu. beria ria hehe : :

_MG_7402

_MG_7404 : : pakcik ni yang terangkan gitu gini. siapakah pakcik ini? tidak lah ku ketahui. staff sini la kot : :

_MG_7405

20140225_120706 : : sumpah ku takde skandal dengan mamat bernama mike : :

20140225_120731 : : sulaman dari student : :

20140225_120813 : : cantik! : :

tempat belajar menyulam dengan rumah hj rosma ni bercantum.
gambar ni snap masa saya tumpang toilet.
kelas ada mini fountain dalam rumah. ni tengah tengah memisahkan antara tempat menyulam, ruang tamu dan kedai.

20140225_122227

pilihan kain dan pakaian tak banyak.
tapi tatapp la kak wan & lina memborong. depa beli tudung bawal sulam.
saya tak beli apa pun. pose pose je.

_MG_7406

_MG_7407

_MG_7408

_MG_7411 : : keseluruhan view rumah dari depan : :

_MG_7414

kalau tanya saya, tak pegi pun takpe kot sulaman hj rosma ni.
sebab basically ia tempat belajar menyulam je pun.
kalau tak penah datang sokay la, kalau kata repeat bukit tinggi lagi rasa tak pi dah la kot sini.

2 thoughts on “Sulaman Hj Rosma

  1. macam along la pi Guangzhou tu…banyak temat yang patutnya x yah ada pun x pe kan…tp dah first time pegi…ikut jer la…hehehehe…..

Comments are closed.