Singkat tapi Menyengat

kemain tajuk singkat tapi menyengat kan.
ala ala tajuk album kompilasi rock kapak.
tu nama album kat facebook kaktin tu, saya pentiru aje.

12 – 13 april kitorang 3 ketul adik beradik tiri sudah pegi PD untuk aktiviti bbq dan percutian singkat.
stay kat kompleks peranginan B**.

hari sabtu saya bertolak pukul 12 tengah hari.
pi lunch dulu kat kedai nasi campur titiwangsa.
pastu baru gerak. jalan sesak sikit kat seremban.
pukul 3.30 petang selamat sampai kat PD.
singgah beli barang kat family store sebab nak masak masak kan.

20140412_154839
: : beli coconut shake kat tepi jalan. rasa ok ok sajork : :

sampai kat resort terus sinsing lengan sediakan bahan bahan untuk masak dan bbq malam nanti.

IMG_48339823314929

20140412_161112
: : memasak pun kemain pose sedondon posing ha : :

20140412_164925

: : bilik tidur : :

20140412_181755 : : dari balkoni ruang makan boleh nampak swimming pool : :

dah siap sediakan rencah untuk masak, turun lepak tepi kolam tengok pranita kaktin bermandi manda.
dah ada monopod, apa lagi, selfie je lah he he.

C360_2014-04-12-17-45-07-676

C360_2014-04-12-17-46-32-571

C360_2014-04-12-18-03-55-709 : : encik z pun terjun kolam juga : :

pastu ronda ronda di tepian pantai.
taktau plak saya belah belakang ni boleh kalau nak naik banana boat dan a few aktiviti air jugak.
next time bawak yaya & caca boleh la suruh depa try aktiviti air ni ha.

C360_2014-04-12-18-12-19-563

C360_2014-04-12-18-13-14-730

petang tu bermula la proses membakar arang nak hidupkan api.
dari petang santak ke malam kau.

PhotoGrid_1397306910914[1] : : ada ayam, daging, udang, cencaru, sosej pun ada untuk budak budak : :

IMG-20140413-WA0012[1]

20140412_205312

20140412_204534

20140412_205717

: : laki bini bergembeleng tenaga untuk memastikan aktiviti bbq ini berjaya : :

20140412_205852 : : nyam nyam : :

20140412_201738 : : nasi goreng saya buat. lenguh tangan nak kacau nasi tu sebab banyak kot : :

20140412_202910

 : : kaktin buat ciskut : :

20140412_202918

: : air teh o ais ni paling marveles. makan bersulam teh o ais. fuuuu : :

20140412_211440

 : : saya buat sambal kicap untuk dimakan dengan ikan cencaru : :

lepak borak sampai pukul 11 malam camtu.
balik bilik sambung borak dalam bilik pulak.
tapi saya tak stay lama, ngantuk.
letak kepala atas bantal terus zzzzzz.

C360_2014-04-12-21-27-43-461

C360_2014-04-12-22-40-18-355

C360_2014-04-12-22-41-30-533

besoknya check out pukul 12 tengah hari tepat.
memang santai santai je lah. takde plan nak pegi mana mana pun.

C360_2014-04-13-11-57-40-223

gitulah kisah percutian singkat tapi menyengat eheheh.
next time ada rezeki lebih boleh plan bercuti tempat lain piula, insya Allah 🙂

6 thoughts on “Singkat tapi Menyengat

Comments are closed.