Selamat tinggal Pulau Pinang

OLYMPUS DIGITAL CAMERA : : Ben’s Vintage Toy bersebelahan je dengan Masjid Melayu (Jamek) Lebuh Acheh Pulau Pinang : :

dan sepanjang area ni memang banyak lukisan yang kat dinding ni.
kalau nak lebih praktikal bergambar kena naik beca.
then pakcik beca berenti korang boleh la lompat turun dan bergambar.
sebabnya parking area sini susah.
jalan pun sempit kan. so kitorang snap yang dekat dekat je lah.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

pastu pergi Kek Lok Si atau Pagoda.
yang ada tangga seribu tu.
yang kiri kanan tangga orang meniaga tu.
ni pun rasanya saya pegi last dulu masa form 2 kot. yang rombongan sekolah tu.
pegi sini sebab nak cari ole ole kat caca.
abang long bagi duit untuk dia belanja.
penat la panjat tangga sudahnya dia nak beli sticker je.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA : : kura kura comel : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA : : dalam setengah jam je pun kat sini, dah beli apa yang diperlukan, jom la zass pulang : :

balik nak lalu jambatan baru tu.
tapi boleh tahan la putar putar abang halim dibuatnya.
sampai anak anak pun dah tertidur.
tapi bila dah lalu kat jambatan ke dua tu saya kejut gak la yaya suh dia tengok.
tapi caca ada dia kisah? terus sambung tidur.

20140324_153919

20140324_153949 :: panjang 24km. lebih kurang 15 minit. jalan tak straight forward. bengkang bengkok : :

20140324_154010 : : ok dah sampai. exit Ipoh : :

tak terus balik rumah.
tapi pi dolly sebab mau makan.
macam tak tau nak makan kat mana kan, saya kata pi dolly je lah senang.

20140324_171140 : : drinks : :

20140324_171804 : : and food. amboii apa yang suka sangat ketawa tu yasmin. caca fokus menulis. sejak sejak dah pandai menulis ni kann : :

lepas isyak baru saya, encik z & caca gerak balik KL.
masuk kereta je caca dah baring baring kat belakang.
saya ingatkan dia tidur.
rupanya tak. tengah tengah jalan tetiba dia bangkit duduk ‘mommy, caca lapar’
alahai siannya. dah la R & R jauh lagi masa tu.

saya pun tak ingat dah kitorang stop kat R & R mana.
ambik nasi putih, ayam 2 ketul. haa habis dia makan.
memang patut awak makan banyak banyak ca. dah kurus bebenau mommy tengok awak.

20140324_221658[1]

malam tu jugak kawan kawan whatsapp update kisah #MH370.
berakhir di lautan hindi.
haihhhh. remuk redam rasanya hati.
sesungguhnya semua milik Allah.
al fatihah untuk mereka.

4 thoughts on “Selamat tinggal Pulau Pinang

Comments are closed.