Pangeran Beach Hotel

kat Padang ni kami stay kat Pangeran Beach Hotel.
4 star jugak. kira sepadanan lah dengan The Hills tu.
sebab ambik pakej 4 star katanya kan.

_MG_7547 : : check in jam 8.40 malam waktu indonesia. bersamaan 9.40 malam waktu malaysia : :

bilik besar.
serba serbi cukup. puas hati disitu.
tapi tapi tapi.
ada yang saya tak puas hati.
takpe tengok gambar dulu. sat g saya story.

20140226_094554

_MG_7555

_MG_7556

_MG_7558

_MG_7559

_MG_7560

20140225_203755 : : ni rate nya : :

masuk bilik rehat rehat jap pastu terus mandi.
lepas mandi saya tanya encik z awat cam tak rasa aircond ni.
walhal dah on maximum.
ok takpe, maybe ambik masa kot aircond ni.

tunggu punya tunggu tak sejuk sejuk pun bilik.
sejuk tu sejuk la provided kau duduk bebetul bawah aircond.
kira kedudukan aircond tu tak synch dengan kedudukan katil.
sudahnya saya tidur melintang sebab nak kan aircond.

tapi tatap lah berpeluh peluh hoi.
saya tidur, pastu saya rasa macam mimpi.
macam ada orang datang betulkan aircond bising bising gitu la.

esoknya encik z citer memang ada orang datang nak betulkan aircond bilik kakwan & lina.
bilik depa pun hazab panas kau.
yang lina dok ingat hah maya ni senyap je ni, sejuk la ni kot bilik. walhallll..

geram je… ye la sebab dah yer yer pilih hotel mahal sebab takmo kejadian ceni, tetengok terkono jugak.
sebabnya saya baca review kat blog cam ramai yang dapat bilik aircond rosak. adoi laa..
so pangeran beach hotel is a big no no.

pagi tu bangun terus pi breakfast.
food spread tak berapa best.
best lagi yang dekat the hills tu.
tapi ngap ngap jugaklah apa yang ada.

20140226_064104 : : voucher breakfast : :

20140226_064431 : : pagi pagi dah ada daging dengdeng. tapi tak sedap huhu : :

20140226_064930 : : plate 1 : :

20140226_070143 : : plate 2. repeat sup sapi sedappp : :

20140226_073159 : : makan roti lorr : :

20140226_065104 : : belum mandi lagi : :

20140226_064939 : : breakfast sambil menikmati view swimming pool : :

20140226_080634 : : rempah ratus kat luar cafe : :

lepas breakfast jalan jalan kat tepi pantai.
tapi pantainya kotor ah.
memang takde orang mandi manda pun.

20140226_075440

20140226_075925 : : kotor! : :

instaweather_20140226_092427 : : 23C. ok la tak panas sangat pun : :

20140226_080518 : : biasan pun bolehh : :

instaweather_20140226_092539 : : terima kasih Padang! : :

pukul 9 pagi pak zul datang jemput dah.
ada nak ronda ronda Padang kejap sebelum ke airport.

20140226_095357 : : pak zul bawak penimbang sebab nak timbang beg sorang sorang. aterr beg semua beranak pinak : :

4 thoughts on “Pangeran Beach Hotel

    • tulisan burukkk. aku paling suka tulisan kau. cantik kemasss je. masih terbayang2 di ruangan mata. gituu..

  1. bagusnya pak zul siap bawak penimbang….tp ye la Mya..apa guna hotel best kalau aircond ngan makanan x sedap…nasib baik last day…

    • memang kitorang mintak dia bawak kan penimbang. takut excess luggage kan.
      tapi alhamdulillah memang ngam ngam soi je

Comments are closed.