Laksa & Jeruk Pulau Pinang

hari terakhir di pulau pinang.
pagi tu yaya & caca pi terjun laut lagi.
selalu pun memang camtu kalau pi bercuti mana mana, memang last day nak balik tu, pagi pagi alam depa dah bangun sama ada mandi kolam atau laut.

20140324_071515

mama rajin nak bawak pegi. so ok lah.
saya lepak lepak dalam bilik packing kain baju.
dalam pukul 10 pagi camtu tengok depa dah balik dah.
jenguk dalam bilik tengok caca tengah meraung nangis.
dah kenapa pulak?
rupanya tapak kaki dia kena gigit obor obor. alahai.

saya pi chalet sebelah bagitau encik z yang tengah tidur masa tu.
melompat encik z pi tengok caca.
ca, tengok ni, sayang ayah kat awak.
esok awak besar kena sayang ayah jugak k..

bergerutu jugak la tapak kaki dia.
mama sapu minyak gamat, bagi dia rehat dulu.
dalam sejam camtu dah kurang dah. haihh macam macam..

20140324_111836 : : siap siap dah nak check out : :

20140324_112707 : : tq B**! saya mesti pilih! : :

resort office saya ni kan sebelah je dengan hard rock cafe.
tak dapat stay kat hard rock cafe, bergambar dulu ambik feel.
saya tak turun, sebab panas.
encik z je la pi snap gambar anak anak.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

menuju ke town.
nampak ada gerai laksa kat tepi tepi ni ha.
depan sikit dari batu feringghi tu lah.
so stop lah pekena laksa.

20140324_115620 : : gerai : :

20140324_114945 : : laksa & sirap : :

20140324_114925 : : anak anak suka, tapi saya macam kureng je. mama kata ada rasa macam ikan sardin. saya kalau laksa guna ikan sardin dari dulu toksey kot. huhu : :

pastu singgah kat jeruk madu pak ali.
kat tepi jalan jugak. kalau dari arah batu feringghi tu ia belah kiri. jalan menuju ke town.
so takyah la sesusah nak pi chowrasta.
beli kat sini je ha. kehalalan pun diyakini.

20140324_120954

20140324_121310 : : borong jeruk sampai RM50 ha : :

20140324_121525 : : ada ikan pekasam jugak! suka! saya memang peminat ikan pekasam ni ha. goreng garing garing panas panas dengan bawang dan cili padi, makan dengan nasi putih panas. fuuuuu sedappp. saya beli ikan lampam. ada banyak jenis ikan. sepat ada, puyu ada. RM5 saja harganya : :

20140324_121849

10 thoughts on “Laksa & Jeruk Pulau Pinang

  1. akak beria bintangkan b** tapi kat signboard tu dah terang2 tulis bank apa hehehe

    wow sudah tukar lay out ka..

    • haha. janji akak tak tulis. signboard tu memang dah tertera kannn..

      aha terpaksa tukar sebab lepas upgrade wordpress 3.9 ni, theme akak tak support a few plugins.
      pasrah. tapi ok je kot ceni kan? akak susah nak cari theme yang page dia wide.
      sebab gambar akak semua lebar2 besar2 huhu..

  2. lyn tau kedai laksa tuh..
    boleh tahan gak sedap… last year ada pegi sana.. sempat gak singgah..
    dan jeruk sure tak lupa beli..
    wajib…

  3. untung akak,sng nk g mana2 ade resort office..jimat duit..saya klu laksa ikan sardin mmg x blh msuk lngsung,tau2 tekak loya pastu tnya pkai ikan aper,confirm sardin..ikan lain2 ok jek…

Comments are closed.