Kota Fort Cornwallis

kami ke Kota Fort Cornwallis yang letaknya di Georgetown.
sebelum tu bagi rasuah dulu kat caca.
beli belon buih ni ha.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

20140323_183813

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA : : waktu operasi 9 pagi – 7 malam. harga tiket pun murah saja. rasa kitorang sampai ni around 5 petang camtu lah : :

20140323_181027 : : cubaan meminta diskaun. tapi tak dapek : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA : : apakah sebenarnya Kota Fort Cornwallis ini? sila zoom untuk pembacaan. bila perati aah la kota ni berbentuk bintang : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA : : Francis Light : :

20140323_181451 : : dalam ni ada gereja : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA : : masih menunggu mr right hehe : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA : : mommy sudah ada mr right. walaupun kadangkala jadi wrong, pasghah itu menyeghah : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA : : memang luas kawasan kota ni. kitorang just walk around pepelan, sambil baca info info yang ada : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

bergerak ke bahagian seterusnya.
ada kapal dan meriam.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

20140323_182700 : : tu tempat simpan senjata. beria caca nak masuk tengok : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA : : apa la yang dijenguknya tu : :

20140323_183029 : : cer baca. meriam timbul dari laut kau huhu : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA : : itulah meriamnya. jangan meletup sudah : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

20140323_182514 : : ayah yang rajin snap gambar anak anak : :

20140323_182524 : : minah rempit ke cemana ni : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA : : caca dah ke hujung sana nun : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA : : memang ada 4,5 meriam kat sini : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA : : lagi meriam : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA : : model meriam : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

seluar yaya & caca tu yang saya beli kat bukit tinggi hari tu. sampoi pakai pi tepi tepi pantai ceni.
cuma material dia cam fragile. ala ala kain batik.
tshirt yaya tu pun dari bukit tinggi.
tapi macam saiz kecik je.
lepas ni kena beli besau besau dah tshirt untuk depa.
membesar dah memasing.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA : : pintu gerbang taman kota lama. saya ingat saya penah bergambar kat sini masa ikut rombongan sekolah form 2 tak silap. masa tu saya sekolah kat sekolah menengah bandar baru sentul KL. pakai jeans besar, tshirt besar. hiks : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA : : lepas makan rojak ni adakah kita akan terjerit jerit? tak makan rojak pun kau dah terjerit jerit normaya : :

lepak kat tepi jalan berdepan pantai.
makan rojak, nugget, ambik angin petang.
jalan bapak sesak hoi kat bulatan depan tu.
ala ala kat masjid putrajaya nun.
bas sebesar alam pun sibuk nak selit masuk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA : : yuna wannabe : :

balik tu singgah kedai runcit jap cari barang sikit.
saya ni teringin nak makan laksa.
pi penang takkan tak makan laksa kan?
tapi banyak gerai yang tetepi jalan tu dah tutup.

pastu nampak ada jual kat kedai makan biasa.
so kasik tapau lah 2 bungkus.
balik tengok bukan laksa yang biasa tu, tapi asam laksa.
frust sob sob sob.
tapi anak anak makan licin habis.
taktau la sedap ke atau sebab lapau.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

malam tu layan fear factor je.
saya masuk tidur awal jugak.
tapi tak boleh tidur. dok la pusing kiri pusing kanan.
ada benda jadi sebenarnya malam tu. tapi nak story takut cam tak sesuai. maka nya biarlah ku simpan sendiri…….

10 thoughts on “Kota Fort Cornwallis

  1. hihiii.. sonoknya pusing2 penang… kita nih dok penang belasan tahun dah, fort cornwallis pun x penah masuk.. slalu lalu tepi ja, gi makan mee sotong ngan coconut shake kat foodcourt sebelah.. ekekeke….

    • i suka penang. dengan melaka.
      dua2 tempat ni best je kalau nak lepak ronda ronda cuti cuti.

      selalu memang camtu kan. yang duduk dekat mesti tak sampai sampai kan hehe.
      takpe nanti boleh buat trip kenangan throwback gitu 🙂

  2. sila share kalau cerita mistik

    kat pantai shamrock (camni ke ejaan?) ada laksa tg bungah..sedappp
    kawan sy yg meniaga..next time leh try

    • tg bungah jauh kot no dari batu feringghi?
      malaslah piula huhu.

      memang cerita mistik pun, tapi tu la.. tak berani nak cerita huhu..

  3. rasanya leh tau apa yg maya rasa sbb NZ pun penah dok situ and rasanye lah kan cam sama je..cam sama je feeling tu….

    • huwaaaa.. u pun rasa ek ek ek..
      tu la nak cerita tak sesuai kan. kalau hotel biasa tu boleh la cerita. sat g tak pasal je kang huhu..

  4. owh da blh mkn2 yek kt tepi pntai tu..dulu saya g dorang bgtau da xde org jual tepi2 tu majlis x bg…kata org la..akak citer la skit yg misteri tu..nk tau jgk..huhuhu

    • aha ada je orang jual tepi2 tu. taktau la kot secara haram ke huhu.
      bkn taknak cerita tapi sebab duduk resort office kan. mcm tak manis.

Comments are closed.