Blog Maya Dot Com

Struggling to be a better Muslimah

Expo Doraemon – Part IV

takde jualan souvenir tak sah la kan.
exit je expo terus masuk tempat jual barangan doraemon.
tapi yang ni macam kecik dan tak banyak choice sangat.
tunggu sat gi ada kawasan besar baikk punyaa..

20140125_130707

IMG_2692

keluar dari tempat jualan tu ada kawasan game pulak.
ala game macam kat funfair tu la.
baling botol la, baling getah la, tembak tembak la.
ni encik z try main dart kena baling kat dinding, tapi dinding tu adalah kertas kotak.

kata terror sangat main dart?
tapi tak kena ponn. kena dalam 3 batang tak silap saya.
kalau nak menang hadiah anak patung kena baling 4 batang lekat kat dinding.
apa lagi sentap la yaya tak dapat hadiah.

IMG_2696

IMG_2698 : : dapat yoyo je. oldskul sangat nak main yoyo kann : :

IMG_2700 : : nak try main cekup cekup ni pulak : :

IMG_2701 : : proses mencekup bermula : :

IMG_2702 : : 3 kali cuba, 3 kali pun menggagal. nasib nasib : :

lepas dari kawasan game tu haa.. barulah jualan souvenir sebenar.
macam macam barangan doraemon ada.
tshirt mug seluar pinggan botol air eh semua pun ada lah.
duit je yang tak berapa nak ada. hiks.

IMG_2703 : : setem limited edition doraemon pun ada! : :

IMG_2706 : : cadar comforter yang comelll : :

IMG_2707 : : pilih jangan tak pilih : :

IMG_2710 : : yaya tengah rambang mata : :

IMG_2711 : : ada cafe jugak kat sini tapi harganya kemain membunuh walhal makanan simple simple je : :

IMG_2712 : : watak watak dalam doraemon. yang jadi jaiko tu dina nadzir OIAM : :

IMG_2714 : : penyakit blogger masa kini. yang tak blogger tu berpasrah la yer : :

IMG_2715

IMG_2718 : : comel sangat haih buat pose camtu : :

IMG_2723 : : pi lunch kat food court gurney drive kat tingkat atas : :

IMG_2722 : : rojak, bakso, nasi goreng mamak & abc : :

pastu pi ronda ronda dalam viva mall.
kat sini kebanyakan kedai jual barangan rumah.
sokayy la, tempat pun sunyi tak ramai orang.
cuci mata tengok cadar, langsir, pinggan mangkuk.

IMG_2724

IMG_2726 : : doraemon gergasi kat ground floor ::

IMG_2727 : : ini yang dishopping. yang atas tu blindfold best tau. macam ada cecair dalam tu. bila dalam aircond dia jadi sejuk. letak kat mata atau dahi bila saya sakit kepala. sejuk je : :

pi expo doraemon je pun.
entry sampai 4. nasib hangpa la :-p


Categorised as: Aktiviti | Yaya

Comments are disabled on this post


2 Comments

  1. suriaamanda says:

    yaya ,emang seronok giler la kan…dia macam dania la..kalau bab game ke apa ke..if x dapat yang dia nak or aimed, memang sentap…sentap bawak sampai ke umah…