Expo Doraemon Part I

ni cerita bulan januari hari tu.
fuuuu bapak lamanya kan.
sebab apa lambat sangat update ni?
sebab gambar ni semua snap guna ipad.
bercinta nak cucuk cable ke pc, sebab fobia dulu gambar hilang kan.
lagi satu rasa nya dah lama kot saya tak snap gambar guna ipad, tu yang cam terdampar je semua gambar dalam ipad.

ok lah not to wasting time, meh je la cerita.
bulan januari hari tu saya bawak yaya pi 100 doraemon secret gadgets expo.
nun di viva mall cheras sana.
first time kot saya sampai sini.

tiket saya beli online.
RM25 untuk dewasa dan RM15 untuk kanak-kanak.
expo apakah ini?
basically semua pun pasal doraemon lah.
memperkenalkan 100 gajet yang doraemon guna.
ala korang nonton kartun doraemon kan?
kan ke dia ada macam macam alat.
boleh hilang la, boleh hafal la, boleh besar lah, boleh kecik la.. ha kat sini boleh la kita tengok apa ke gajet gajet ia semua tu.

IMG_2601 : : dah ada printed ticket. so takyah nak q bagai : :

IMG_2603

IMG_2604 : : ada pohon sakura tipu. tipu pun tipu laa : :

IMG_2605 : : scan tiket lu : :

IMG_2694 : : kemudian tangan dicop : :

IMG_2609

IMG_2610 : : sian telinga hilang : :

IMG_2611 : : nangis 3 hari 3 malam sebab tersalah minum potion. huhu : :

memang happy lah yaya dapat masuk sini.
caca bila tengok gambar terus sentap sentap kenapa tak bawak dia.
masa tu dia demam, saya pun malas la nak rushing runsing kan abang long nak suh bawak caca ke sana sini.
sorry eh ca.. huhu.

saya yang tua kebana ni pun happy dapat masuk sini.
cam masuk dalam dunia fantasi gitu.

IMG_2612

IMG_2614 : : pintu ajaib doraemon : :

20140125_125215 : : tq ayah bawak kami jalan jalan : :

IMG_2616 : : sotong dan anjing pun antara gajet doraemon : :

IMG_2617 : : doraemon kecik berwarna merah : :

IMG_2619 : : post box magic : :

IMG_2621 : : kain merah magic : :

IMG_2663 : : orang tak ramai sangat so boleh la bergambar tanpa sempadan. dengar kata masa dibukak awal awal tu manusia meramai. tak silap saya expo ni 4 bulan lamanya. last bulan mac hari tu : :

IMG_2666 : : pensil ajaib : :

IMG_2679 : : roti ajaib. kalau makan jadi pandai : :

IMG_2684 : : askar kecik comel : :

IMG_2687

IMG_2688 : : doraemon kuning : :

100 gajet kan, tak dapat la saya nak snap semua.
tapi ada few gajet yang saya snap nak share nanti dengan korang sebab i wish i could have that gajet.
u wish normaya.. u wish.. :-p

4 thoughts on “Expo Doraemon Part I

    • mmg takde publisiti besar2an akak rasa.
      akak tau pun sebab baca kat blog jocko, member akak.

Comments are closed.