Ben’s Vintage Toy

memula plan nak pegi Toys Museum.
tapi masa tengah google info pasal penang, saya jumpa Bens Vintage Toy Museum ni.
so cam ok gak la pegi sini since yaya pun penah je pegi toys museum masa dia kecik dulu.
bens vintage toy ni letaknya di lebuh aceh.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA : : entrance : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA : : kat depan ada macam macam jenis basikal dipamerkan : :

bayaran masuk RM10 untuk dewasa dan RM6 kanak-kanak.
agak pricey kot. tapi tu la muzium segala ni biasa memang masuk sekali je pun.
at least merasa lah kan. lelepas ni kalau pi penang lagi takde dah la kot nak masuk lagi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

masa kitorang sampai ni takde orang lain pun.
so bebaslah sesuka hati dok belek telek segala toys.
ada yang saya ingat, ada yang saya tak penah tengok pun waktu zaman kecik dulu.
ok la anak anak excited. layankan aje.
korang cer tengok kot kot ada toys korang yang dulu dulu.

20140324_130450 : : stroller. tapi patung tu cam takott je : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA : : tu owner museum tu. lelaki melayu. masa ni dia tengah dok tunjuk tabung dulu dulu : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA : : tangan hulk hogan : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

20140324_131915

: : game tembak tembak : :

20140324_132057

: : tabung unik. masukkan duit kat mulut nanti patung ni telan : :

20140324_132317

: : teropong tokmoh : :

museum ni 2 tingkat. tingkat bawah ok lagi ada aircond.
naik tingkat atas adoihai panas sob sob sob.

20140324_130534

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

20140324_130730

20140324_130919 : : kecik kecik dulu saya ada scooter macam ni! :  :

20140324_130939

20140324_131002

20140324_131104 : : ini macam basikal clown je. yang buat persembahan tepi tepi jalan tu : :

20140324_131218 : : tetiba susu dulu dulu pun ada kat sini. korang ingat ke dok susu KLIM? : :

20140324_131258 : : kuda kayu ni pun saya ada jugak! : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

: : ada kenangan dengan stroller ni. saya duduk kat dalam, adil duduk kat luar belah atas tu. mama angkat saya, apa lagi, tertonggenglah adil he he he : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

: : childs play. takottt : :

2 thoughts on “Ben’s Vintage Toy

Comments are closed.