Singapore Flyer

hari ke 3 di singapura.
bangun awal pagi sebab hari ni rencananya mau ke singapore flyer, duck tour dan HOHO bus.
info pasal ni semua saya dah tulis kat ENTRY NI.

janjinya pukul 9 pagi akan ada van datang ambik kitorang.
memang on time pun sampainya.
eh sebelum tu, breakfast pagi tu kitorang buat milo dan makan roti.
sib baik la yaya pun jenis ok ok jer takde merengek nak nasi lemak ke hapa.

IMG_2122

IMG_2130 : : dalam van : :

IMG_2133 : : takde orang pun dalam van ni. kitorang 3 ketul je : :

tapi tapi tapi.
van ni tak terus pegi singapore flyer pun.
dia pegi kat satu tempat area little india.
kat situ kira macam depa punya depoh la semua pun van berkumpul kat sini sebelum ke destinasi tujuan.

IMG_2135 : : tiket : :

_MG_6573 : : welcome to singapore flyer : :

_MG_6571

dalam tu ada kaunter duck tour.
saya masuk situ untuk ambik tiket duck tour sebab lepas naik singapore flyer ni nak berduck tour lah pula.

IMG_2139

kitorang sampai ni awal pagi kan, dah lah hari kerja plak, so memang tak ramai orang.
terus je masuk nak naik singapore flyer nya.

_MG_6436

_MG_6437

_MG_6438

_MG_6440 : : adakah kami orang pertama boarding? : :

_MG_6441 : : mungkin tidak. sebab nampak ada kelibat orang dalam gondola nun di sana itu : :

_MG_6442 : : gondola VIP. siap serve air dengan kudap kudapan : :

_MG_6444 : : ok dah masuk! : :

_MG_6445 : : segerombolan pelancong dari india sudah mariii : :

pusingan gondola ni tak silap saya dalam 20 minit.
so takde apa nak cerita sangatlah.
korang tengok gambar je la ek.
kitorang pun dok menikmati keindahan pemandangan sinjapura yang cantik menarik tertarik kau memang da bomb je lah.
sesambil bergambau syok sendiri anak beranak.

_MG_6452

_MG_6453

_MG_6454

cats : : lawa! : :

cats1 : : lawa dan lawa! : :

_MG_6471

PC040078 : : mommy jom selfie! : :

PC040083 : : mommy tengok yaya pegang ni : :

PC040084 : : alololo omey angat pose ceni. macam nak menari pun iyer : :

PC040056 : : apa ke kusam gelap nau gambar ni : :

PC040065 : : gi giyomi : :

PC040067

selepas doploh minit berada dalam gondola, tak reti reti turun ke kan..

_MG_6495

_MG_6496 : : shopping ole ole jap :

_MG_6501 : : ni je pun ole ole nya hahah. pen berharga SGD2.50. bengang je yaya. aterrr mommy bukan banyak duit pun nak oii : :

_MG_6502

_MG_6503

korang tau ke idok yang singapore flyer ni merupakan ferris wheel yang tertinggi di dunia? setakat ini lah.
ketinggiannya 165 meter mengalahkan ferris wheel di negara negara besar lain.
untuk info lanjut korang boleh ke http://www.singaporeflyer.com/

8 thoughts on “Singapore Flyer

Comments are closed.