Shopping!

lunch time!
pak zul bawak kami ke rumah makan dan restaurant pak datuk.
cam comel plak pak datuk.
selalu kita sebut mak datuk kan. ni pak datuk. hehe.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

dah nama pun ke padang.
so menu nya wajib wajiblah makanan padang.
rasa ramai pun tau kan makanan padang ni depa letak dalam pinggan kekecik bebanyak.
pilih mana yang nak makan je, yang taknak tu tolak tepi.
tapi sebab kitorang ni ambik pakej, so semua makanan yang diletak atas meja kitorang boleh sebat makan la.

cuma cuma cuma.
ada gak lauk yang semua pun tak makan.
so kitorang mintak tukar la ke daging atau ayam.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : kat luar restoran dah ada orang jual kain. cantik kan? : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : depa beli simcard indonesia kat sini. saya tak beli pun. handphone saya roaming maaa : :

lepas makan, apa lagi bermula lah episod shopping menyopping.
kalau ikutkan dari padang ke bukit tinggi ni ambik masa dalam 2 jam lebih gak la.
tapi sepanjang perjalanan tu berhenti berhenti kat tempat shopping, so tak terasa sangat la jauhnya tu.

_MG_7048 : : ok tempat yang pertama ialah putri minang : :

_MG_7047

_MG_7045 : : diskusi harga : :

saya beli 2 pasang kain kat sini.
jenis sama. warna je lain. konon ingat nak buat jubah.
we’ll see.

_MG_7049 : : kedai kedua bertajuk oke. saya tak beli apa-apa kat sini : :

kedai ke 3. satu karya pandai sikek.
pandai sikek tau, bukan pandai banyak #lawakhambar

_MG_7052

kat sini saya beli beg sulam comel.
boleh letak telekung. RM15 satu.

_MG_7056

_MG_7062 : : kalerful. omey omey semua. saya beli 5 ketul : :

kedai ke 4. indah karya. saya tumpang posing je.
kakwan dengan lina borong telekung banyak kat sini.
murah ler gamaknya. saya tak reti sangat nak beli beli telekung ni.
maksud saya cam tak reti tengok mana kain elok, mana kain murah.
yer saya memang tak beli hatta selai pun telekung kat sini huhu.

_MG_7063

dah settle shopping, pak zul bawak kitorang makan kuih.
kuih neraka nama diberi. tagline pak zul kuih neraka tapi rasa syurga.
amboiiii kemain tagline nya.
nama kedai makan ni ialah bika talago.

_MG_7066

_MG_7068

dah kenapa muka saya kelat gitu?
mau tak. sebelah dalam tu api arang.
kuih neraka ni dimasak dengan api arang.
oooo patutlah diberi nama kuih neraka.
sebab cara masak nya bagaikan didalam neraka #spekusendiri

_MG_7067

_MG_7072 : : hah gini masaknya : :

_MG_7069 : : flavour pisang & ubi. sedap. saya suka : :

_MG_7070 : : satu pinggan ada 3 ketul. satu pinggan tu RP12,000. lebih kurang RM3.50. ambik 2 pinggan share share makan. pak zul belanja. tq pak zul! : :

ingatkan dah habis shopping, rupanya ada lagi.
pak zul berenti kat kedai ke 5 bertajuk linduang bulan.
saya tak beli apa apa juga kat sini. kak wan dan lina memborong kemain.

_MG_7073

_MG_7074

lepas tu terus je zass ke hotel.
zassss..

8 thoughts on “Shopping!

  1. serius kain2nya kok cantik2 banget….eh…pesal lain plak loghat nih….sebenarnya x reti nak cakap minang walau memang keturunan minang….

    • aha orang minang ni tak cakap macam orang indonesia jakarta bandung sana.
      depa cakap macam orang negeri sembilan je

    • lebih kurang lempeng pisang gak ar tapi akak tak suka pisang sangat kan. akak makan yg kelapa to sodappp

Comments are closed.