Shopping @ USS

boleh dikatakan kat setiap attractions ada merchandise shop depa memasing.
kira kalau macam kat far far away tu, depa jual barangan shrek dan rakan rakan lah.
kalau kata kat ancient egypt tu, depa jual barangan egypt lah.
gitu lah kekdahnya.
nah tengok list ni.

1. Merchandise Shop di Far Far Away = Fairy Godmother’s Potion Shop
2. Merchandise Shop di Madagascar = Penguins Mercantile
3. Merchandise Shop di Ancient Egypt = Carter’s Curiosities
4. Merchandise di Sci-Fi City = Galactica PX & Transformers Supply Vault (ada 2 kedai)

tapi kalau kata korang tak beli souvenirs kat merchandise shop di atas, jangan runsing.
ye la kadang tu tengok pastu cam hmm nanti dulu lah. sat gi beli lah.
takde makna.
once korang dah jalan keluar tu, takde nya rajin nau nak patah balik semata nak beli souvenirs.

kat entrance/jalan keluar ada a few kedai yang jual segala mala mak nenek souvenirs ni.
ada 7 kedai yang jual.
nah tengok list ni.

1. Star Characters
2. The Dark Room
3. Silver Screen Collectibles
4. Superstar Candies
5. The Brown Derby
6. That’s A Wrap

tapi tapi tapi, yang besar dan menjadi kunjungan ramai dan menjadi pilihan hati saya adalah Universal Studios Stores.
so kasi borong semua souvenirs pun dalam ini saja.

IMG_2113 : : depan store : :

_MG_6388 : : fridge magnet alwajib alghunnah beli : :

_MG_6389 : : pilih jangan tak pilih : :

_MG_6394 : : pose sekejap : :

_MG_6390 : : menyangkung nyangkung walhal nak beli fridge magnet je pon : :

_MG_6393 : : suasana dalam kedai : :

_MG_6392 : : cap warna putih pink yang mencomel angat : :

_MG_6391 : : ada tshirt gak, tapi saya tak beli pon : :

_MG_6395 : : ini je pun hasil belian : :

dari cerah sampai ke gelap kitorang dalam uss ni.
memang mempergunakan masa sebaik baiknya ni.
10 pagi sampai 7 malam. 9 jam ko.

_MG_6403

_MG_6410

_MG_6411 : : dah sampai vivo city : :

_MG_6427 : : hasil belanjaan. 1 keychain, 3 fridge magnet, 1 batang pen, sebuah buku. SGD31.40 : :

kami tinggalkan universal studios singapore dengan hati ria gembira.
terima kasih uss! ada rezeki panjang umur insya Allah kita bersua lagi ya. 😉

6 thoughts on “Shopping @ USS

  1. seronok yay kan…along tunjuk entry2 Mya kat my yaya, dia dah meroyan mintak mama bawak di ke sana…aduhai..mama tgh seram nak naik flight ni yaya..nanti la plan pi naik keta je…

Comments are closed.