Perjalanan ke Universal Studio Singapore

uss bukak pukul 10 pagi.
so memang dah plan la ni nak ngam ngam sampai pukul 10 pagi kat uss.
takmo lambat la kan, sat g orang meramai pulak.

hotel yang saya stay ni tak termasuk breakfast.
sadis kan. satu malam SGD105 tapi takde breakfast. tsk.
yaya lapau. so apa lagi, masak maggie je la.
saya tak lalu la plak pepagi nak makan maggie. saya makan roti sajork.

IMG_2095

IMG_2096

pastu menapak lah ke stesyen bugis.
saya pegi hari kerja kan. so pagi tu tengok orang busy nak pegi keje je la.

MG_6142

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA : : jauhnya ayah tinggalkan kita yaya : :

dari stesyen bugis kena beli tiket untuk ke stesyen harbour front.
tapi kena turun dulu kat stesyen outram park.
kena tukar dari east west line ke north east line.
tambang return untuk sorang SGD3.10 X 3 orang jadi SGD9.30.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

_MG_6143 : : pegi oversea katanya. kat MRT pun bergambo. dulikk : :

_MG_6144 : : walaupun sama je macam kl ni haa : :

_MG_6145 : : cuma bezanya kat sana lebih berdisplin beratur : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

sampai kat harbour front, terus masuk dalam vivo city.
sebab nak naik monorail. ada beberapa cara sebenarnya nak masuk sentosa ni.
naik bas boleh, naik kereta boleh, in fact nak jalan kaki pun bolehhh.
tambang monorail dari stesyen sentosa dan turun kat stesyen waterfront ialah SGD4.
darab 3 orang jadi SGD12.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA : : ayah beli tiket : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : anak pose dulu : :

_MG_6147 : : jom naik monorail : :

orang boleh tahan meramai gak.
ku ingat pegi hari selasa kurang lah orang.
takde makna. cam ramai je orang. cam sesak je. cam penuh je.

_MG_6150 : : k dah sampai stesyen waterfront : :

apa lagi lepas ni?
universal studio singapore, kami datang!

4 thoughts on “Perjalanan ke Universal Studio Singapore

Comments are closed.