Kelok 44

masa saya pi bukit tinggi ni, cuaca tak elok.
jerubu hebat sebab ada kebakaran kat riau sana.
yang pastu kita kat malaysia pun kena tempiasnya.
so memang tak dapat view yang cantik ah.
nak buat cemana kan, sebab bukan tau pun.
layan gambar gambar yang encik z snap sepanjang jalan balik dari museum hamka.

_MG_7232

_MG_7234

_MG_7236 : : inilah pemandangan Danau Maninjau. danau tu maksudnya tasik ya. sebab jerebu kan, so tak nampak view jelas huhu : :

_MG_7238

P2240811

_MG_7246 : : kelok 7 : :

_MG_7251 : : kelok 12 : :

_MG_7264

_MG_7266

_MG_7271 : : kelok 44 : :

menahan loya je saya tau. sib baik tak terbelahak kali ke 2.
gamak perut pun dah kosong kan. tapi kepala tetap la pepening lalat.
pak zul stop kat satu kedai untuk lepak meminum dan menikmati keindahan.

_MG_7279 : : nampak jerebu hebat kat belakang nun? : :

IMG-20140226-WA0076

IMG-20140226-WA0079 : : pekena kopi halia. halia membuang angin : :

IMG-20140226-WA0081

_MG_7282

_MG_7283

sebelah tempat minum ni ada kedai jual barangan kulit.
encik z sudah rembat satu jaket kulit tak silap saya harga dalam RM80 camtu.
sokayy la since encik z pun takde pun membeli apa lagi selain dari kain pelikat kat museum hamka tadi.

20140224_130427

20140224_135614 : : pastu terus pi lunch kat pondok salero keluarga : :

20140224_133131 : : hidangan padang lagi ehehe. lauk je la bertukar tukar : :

20140224_135651 : : depan tu sawah padi menghijau. lawa! : :

_MG_7290 : : seterusnya ke silverwork welisyar. tempat buat dan jual barangan silver : :

20140224_141355 : : kat sini pun kakwan & lina shopping. adoi laa semua kedai berenti semua depa shopping! : :

20140224_142050 : : eh eh encik z pun terjebak beli cincin silver. saya je la tak beli apa-apa. saya kan kudukut hikhik : :

_MG_7293 : : masjid tapi nurul iman : :

2 thoughts on “Kelok 44

Comments are closed.