FunVee City Tours Hop On Hop Off

tak lama pas turun dari duck tours tu, kitorang lompat naik atas bas hop on hop off (hoho) plak.
ala macam hoho bus kita kat KL ni lah.
kat singapore ni ada different different route.
ada orange line, green line, red line.
pilihlah mana laluan yang korang nak.

saya ambik gabungan 2 line yang ada stop kat merlion.
sebab nanti memang nak turun kat situ.
total perjalanan dalam sejam gak lah.
pun sama nothing much to story. tengok gambar k?

_MG_6576

tak sempat nak snap gambar penuh bas sebab masa nak naik tu ada bas bas lain sebelah menyebelah so takde ruang nak snap.
boleh tahan laju driver ni merempit.
saya risau je yaya tercampak keluar.

_MG_6581 : : takde orang pon : :

_MG_6582

_MG_6580

_MG_6583

_MG_6584 : : tingkap colourful. cantik : :

boleh je kalau nak turun and visit tempat ikut map yang diberi.
tapi kitorang cam malas nak turun naik. so tengok semua pun dari atas bas je hehe.

_MG_6586 : : fort canning park : :

_MG_6588

 

_MG_6596 : : singapore botanic gardens : :

_MG_6602 : : ada 2 orang pelancong india baru naik kat belakang tu ha : :

_MG_6605

_MG_6607 : : the centrepoint : :

_MG_6608 : : orchard plaza : :

_MG_6614 : : singapore art museum : :

_MG_6617 : : bangunan suntec : :

IMG_2162 : : ada pun sekeping gambar encik z : :

kalau nak menikmati keindahan dan pemandangan singapura secara jitu, boleh la naik hoho bus ni k?
info lanjut klik CITYTOURS

6 thoughts on “FunVee City Tours Hop On Hop Off

    • kalau ada orang tekan loceng atau tahan kat bus stand, dia benti.
      ada dia bagi map, nanti refer je kat map tu dan bagitau awal kalau nak benti.
      gitulah kekiranya.
      tapi idok ler dia tunggu. kita kena tunggu next bus lah pulak.
      tu pasal akak malas nak turun sebab nanti nak kena tunggu bus lain pulok.

  1. I am one of your silent reader. I love most of your entries cause it’s simple and santai. Tak penah pun terpk nak komen ke hapa but this entry buat i tetiba nak komen cause u make my tears drop. Inilah tempat2 yg i selalu habiskan masa suatu ketika dulu cause dulu i keje sini but now at B**. I really missed SG (tak patriotik betul haku ni kan.. hehehe) but org kata tempat jatuh lagi dikenang, inikan pula tempat mencari rezeki…I wish i can turn back the time…but i know, Allah knows better and what’s the best for me.
    I will continue be your silent reader…

    • hi NZ! terima kasih la baca blog i. walaupun kadang tu tah hapa2 je i merepek hehe.
      oh dulu u kerja kat singapore? hee sesekali mengimbau kenangan apa salahnya.
      sekarang pun u dah selesa kat B** kan?
      kalau jumpa kat office tegur2 lah i, i suka je kalau dapat kenal2 dgn silent reader 🙂

Comments are closed.