Duck Tours

duck tours ni kita naik kenderaan yang boleh bergerak kat darat & air.
kenderaan ni dulu digunakan masa perang tau.
kekira diubahsuai untuk tarikan pelancong gitulah.
memula jalan kat darat sekitar singapore dan kemudian masuk lah ke dalam air.
pun nothing much to story. tengok gambar je lah k.

_MG_6516 : : warna pink. cantik : :

MG_6517

 

nyonya ni kekira tour guide lah.
bersungguh sungguh dia explain sejarah singapore bagai.
tapi semua yang lain cam buat dono je.
saya dengan encik z je beria dengar haha.
so nyonya ni asyik la memfokus kat kitorang tanya soalan gitu gini.
layankan aje lah. dia pun menjalankan tugas kan..

_MG_6519

IMG_2143 : : yaya dah pindah duduk sebelah encik z pulak : :

_MG_6531 : : penah menjadi bangunan tertinggi di dunia katanya tapi lupa lak saya apa nama building ni : :

_MG_6535 : : tugu peringatan bagi mangsa awam pemerintahan jepun : :

dalam 15 minit kat daratan, tibalah masa untuk masuk dalam air pula.
masa ni saya excited dengar bunyi air splas splash. ada saya rakam video nanti saya share kan k.

_MG_6538 : : haa dah masuk dalam air : :

_MG_6540 : : muka berkerut sebab panas pliss : :

_MG_6541

_MG_6543 : : singapore flyer : :

_MG_6548 : : marina bay sands & singapore art science museum : :

_MG_6553 : : merlion : :

_MG_6555

_MG_6557

_MG_6558

_MG_6561

selfie sampai tonggang terbalik kamera.
tapi gambar yaya tak masuk gak. sian.
yang encik z masam mencuka dah kenapa?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_2152

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : tak habis berselfie nya : :

PC040117 : : selfie je lah nak. kekecik comey je. dah besar kalu, pk la sendiri : :

_MG_6564

_MG_6568

_MG_6570

overal perjalanan dalam setengah jam ++ gitulah.
kalau tak penah, apa salahnya try. menikmati keindahan bangunan pencakar langit di singapura.
korang kalau nak tau pasal ducktours, boleh baca kat SINI k.

8 thoughts on “Duck Tours

  1. aaa lama tak mengomen 😉 beli la ape ke name nye tu kak. tripod? monopod? senang nak selfie reramai kak. hihi

Comments are closed.