Attractions @ USS Part II

FAR FAR AWAY

dalam far far away ni ada shrek 4-D Adventures, Donkey Live, Enchanted Airways & Magic Potion Spin.

MG_6199

MG_6200 : : nampak castle dari kejauhan : :

_MG_6203 : : castle yang besar dan cantik sejibik macam dalam pilem ::

ok jom masuk Shrek 4-D Adventures dulu.
ni masuk reramai, pastu duduk macam dalam auditorium.
dia kira movie pendek dalam 20 minit kisah Shrek nak selamatkan Princess Fiona.
tapi dalam bentuk 4D lah.
boleh rasa sejuk, boleh rasa panas, rasa percik air.
rasa macam lipas masuk bawah kerusi haha!
best!

MG_6202

_MG_6204 : : kena pakai spek 4 D yer anak-anak : :

keluar dari Shrek 4-D Adventures, yaya naik Magic Potion Spin. yang ni untuk bebudak je. mak budak kenot naik.

_MG_6245

_MG_6244

_MG_6247 : : napa awak busuk donkey? tak mandi ek? : :

seterusnya Enchanted Airways.
tiga tiga beranak naik.
ni roller coaster. tapi roller coaster yang sesuai untuk bebudak.
tapi boleh tahan jugak pusingan lipat mautnya.
nak naik lagi sekali tu boleh tapi q panjang sangat ah.

_MG_6258

next Donkey Live!
donkey live! ni macam interaktif live show bercakap dengan donkey.
nanti donkey tu pilih pilih audience, dia tanya soalan, usik mengusik.
siap ada dia usik satu couple tu, sampai suruh kiss kiss.
terpaksalah ku tutup mata yaya :-p

_MG_6234

_MG_6237

MADAGASCAR

terbahagi kepada 2 iaitu King Julienโ€™s Beach Party-Go-Round & Madagascar : A Crate Adventure.

King Julien’s Beach Party-Go-Round ni merry go round je pun.
cuma dia letak karakter semua pun dari madagascar lah.
saya lompat je naik walaupun rasa orang tua macam tak boleh naik je.
boleh naik la kalau ada baby/budak kecik.
anak saya dah besau kot kan. ah dulik, naik je hehe.

_MG_6272

_MG_6267

_MG_6271

Madagascar : A Crate Adventure ni kita naik bot yang boleh naik reramai, pastu lalu sungai.
nanti dalam tu memacam la gak karakter madagscar yang ada.
ada satu laluan tu nampak cam air terjun tau, saya dah menggelupur takmo basah la kan.
bila sampai je situ air terjun tu cam terbelah dua. wah.. kagumss..

MG_6307

_MG_6274

NEW YORK

terbahagi kepada 2 iaitu Lights, Camera, Action! Hosted by Steven Spielberg & Sesame Street Sphagetti Space Chase.

Lights, Camera, Action! ni dia bawak kitorang masuk cam satu tempat ala-ala studio penggambaran.
nanti dia tunjuk cemana effect air laut bergelora, banjir, petir kilat, kapal terbakau.
ha macam kita tengok kat tv tu lah, walhal semua pun dalam studio je.

_MG_6343

Sesame Street Sphagetti Space Chase. yang ni naik keretapi pastu pusing pusing dan tengok karakter sesame street dalam tu. muzik apa semua lah.

_MG_6348

_MG_6329

_MG_6331

_MG_6338

HOLLYWOOD

Hollywood ni ada satu je attractions. iaitu Monster Rock.
masuk dalam hall yang besar cam istana budaya tu.
pastu ada performance dari karakter karakter hantu hollywood macam dracula, the mummy, wolfman, frankenstein & bride.
diorang buat persembahan rock-n-roll musical.
bestttt yang sesangat besttt.
korang boleh cer try cari kat youtube, ramai je saya tengok orang upload.
kira persembahan penutup sebelum saya dan family meninggalkan USS.

_MG_6354

so itulah dia semua attractions yang ada kat USS ni.
next entry, saya share character yang saya sempat jumpa dan bergambar bersama. stay tune!

8 thoughts on “Attractions @ USS Part II

  1. kak mayaaaaa, fb akak apeeeee dahh? nadia nak adddd. ๐Ÿ˜‰ fb nadia nadiafarahida kak.
    bestnyaaa time akak pegi sumeee karekter dekat uss ni keluar. time nadia pegi dulu hujannn kak, langsung tinggal seketul dua je karektor yang boleh jumpa. kakkkk, update dengan hp baru kee? wiwittttt ;)) tahniah kakkkkk mayaaa!

    • ok nanti akak add awak k..

      hah rejeki yaya la tu. banyak gak karaketer yg keluar.
      masa akak pi tu petang hujan gak tapi tak lebat sangat la.

      hp baru tak bukak pun lagi, plan macam nak jual je. heeee

Comments are closed.