Attractions @ USS Part I

ok attractions kat uss ni terbahagi kepada 7 bahagian.
so saya pecahkan ke 2 entry yer untuk story kan one by one.

SCI-FI CITY

kat sci-fi city ni ada 2 attractions iaitu  Transformers The Ride : The Ultimate 3D Battle dan Accelator.
sampai sampai je kat uss terus berlari 2 beranak ni ke transformers ride tu.
ditinggalkannya saya ke belakang. tak pasal saya pun terpaksa berlari sama.

masa tu dalam pukul 10.10 pagi.
terus masuk ke dalam tengok dah boleh tahan panjang jugak q nya.
rupanya transformers ni kira ride wajib ko kena naik kalau datang uss ni.
tunggu dalam setengah jam gitu gak lah.

_MG_6170

_MG_6160 : : gini lah rupa parasnya kat dalam. memang tempat untuk q tu besar gilerr : :

_MG_6163 : : q bergerak tapi tu lah dia setengah jam jugak rasanya tunggu : :

dan memang ia adalah ride wajibulghunnah korang kena naik.
dia macam kita ada dalam badan robot. pastu robot tu nak selamatkan kita dari robot jahat.
memang serius cam bebetul bergerak walhal 3D je pun kan. terlompat terjatuh terjunam segala.
waktu api meletus memang rasa panas je kat muka ko. waktu air mercik pun memang rasa kat muka.
memang (Y) . terjerit jerit saya. tapi memang adalah best!

accelator ride kitorang tak naik. benda pusing pusing ala ala bumper car.
kenapa ntah kitorang tak naik? ntah ler saya pun tak ingat kenapa tak naik huhu.

_MG_6166

_MG_6168

ANCIENT EGYPT

dalam ancient egypt ada 2 attractions iaitu Revenge of the Mummy & Treasure Hunters.
saya nak masuk revenge of the mummy tu tapi budak yang jaga tu kata roller coaster yang ganas jugak la. dalam gelap pusing pusing. ok la tak sesuai untuk yaya.
makanya encik z masuk sorang. dan beliau kata memang ganas. tapi best la.

MG_6172

_MG_6173

_MG_6174 : : ernie, sini pun ada cairo market okkk *nada cemburu : :

_MG_6177

treasure hunters very the comels bebudak punya rides.
pusing dalam tu je cam naik train kecik. gitu je lah pun.

MG_6179

download4

download3

THE LOST WORLD

ada 5 seksyen dalam the lost world.
Jurassic Park Rapids Adventure. kitorang tak masuk pun sebab kat sini confirm confirm akan basah, saya memang tak ah kan. suruh gak encik z dengan yaya masuk tapi depa yang tak mo. ok kalau takmo nextttt…
Dino-Soarin. ia macam kat bukit merah, yang duduk bergerak kat atas boleh tengok pemandangan tu. q panjang! so adalah malas nak menunggu.
Amber Rock Climb, kena bayar harga lain. so lagi la memalas kan.
kitorang cuma naik Canopy Flyer dan pastu nonton show kat Waterworld.

MG_6183

_MG_6198

inilah dia canopy flyer nya.
ala pusing terbang gegitu je la pun ehe.

MG_6185

_MG_6193

Waterworld ni plak ada timing show nya.
so make sure korang tak terlepas la k. sehari ada 3 show sajork.

_MG_6195

_MG_6196

kalau duduk depan sekali wajib wajib la basah.
so saya duduk kat seat atas sekali.
encik z dengan yaya dah gigih bawak baju hujan bagai.
so depa pun pegi la duduk kat depan nun.

_MG_6208

best la show ni. live show gitu kan.
ada tembak menembak, api pom pom, berasap, lompat terjun bagai.
show nya dalam 20 minit gitu lah.

_MG_6210

_MG_6227

_MG_6229 : : basah gak la depa tapi tak la kuyup. basah basah manja gitu : :

ni rezeki gak ni dapat bergambar dengan semua pelakon.
team baik dengan team jahat.
masa nak bergambar tu sorang pelakon tu pandang encik z pastu dia cakap ‘wahh abang besar sudah mari’
motip lah sangat abang besar kan? :-p

MG_6230

MG_6231

4 thoughts on “Attractions @ USS Part I

Comments are closed.