Tugu Kucing & Laksa Sarawak

lepas asar camtu saya kejut encik z, moh lah kita gerak.
saya takut hujan sebab plan nya nak bergambar kat tugu kucing tu.
pastu saya lapau seperti hawau. lalu mau mencari makan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : dalam lif pun bolehh walaupun blur macam kehapa : :

terkial kiallah encik z nak letak tripod sebab nak snap gambar berdua.
tetiba nampak couple ni mai dengan anak kecik dia, mintak tolong encik z snapkan gambar depa.
hah rezeki lah sebab lepas tu mamat ni plak snapkan gambar kitorang. yeay.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : semasa terkial mengadjust tripod : :

IMG_2472 : : couple itu : :

korang kalau datang kuching, wajibbbb (bak kata rozita che wan) bergambar kat tugu kucing ni.
kalau tak kan, seumpama korang ke paris tak bergambar depan eiffel tower. begitulah perumpamaannya.

IMG_2474

IMG_2475

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : tak natural nya. nampak sangat dibuat buat dipaksa paksa. k fine k bai : :

tahan cab kat depan hotel, mintak pegi muzium kucing.
tapi sebelum tu mintak stop kat restoran yang ada sajikan laksa sarawak.
brader cab tu mintak RM60. stop kat restoran – muzium kucing – waterfront.
taktau la mahal ke idok, katanya muzium kucing jauh atas bukit sana.
memang pun, sebab saya dah penah pegi kan.
ok la kitorang pun setuju, kalau kata dia menipu, dia lah dosa. jawablah kat sana nanti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : makan kat restoran mom’s laksa : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : ada juga jual mee jawa, mee kolok, rojak ayam & mee belacan. tapi saya takmo : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : saya nak makan laksa sarawak je. sedappp plisss : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : dan three layer tea yang disebut teh c peng di sini : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : slurppppp : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : total makan RM21 : :

11 thoughts on “Tugu Kucing & Laksa Sarawak

  1. sedapnya lah laksa Sarawak n mee kolokk (ko tu apa yg x sedap di oii)
    Boy plak x suka..dia selalu g sana tp tetap la tekak xleh terima..

  2. teringat dulu tiap kali fahmi g Sarawak june mesti kirim laksa sarawak..hahaha..giler kann srh tapau naik flight..makanan berkuah plak tuh!wakakaka..tp pak encek tu turutkan juga kemahuan saya..hikhik..june siap bekalkan tupperware kosong utk isi kuah laksa (dia bekukan dulu dlm freezer sebelum nak flight balik)..sabo jelah dpt bini gini..hehehe..

Comments are closed.