Shopping & Naik Bot di Waterfront

dari muzium kucing, driver cab tu drop kitorang kat waterfront.
waterfront ni tempat nak nyopping segala macam mak nenek souvenir.
dari hujung ke hujung saya dengan encik z jalan.
takde la membeli hapa pun sebab tak plan pun nak nyopping.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

habis nyopping kitorang jalan kaki sepanjang waterfront tu.
pastu melepak kat kerusi sambil sembang sembang.

IMG_2481 : : posing gentlemen psy ke cemana ni : :

IMG_2482 : : info tentang james brooke : :

plan nak naik bot menyusuri sungai sarawak.
tapi saya takmo naik yang cruise tu sebab dah penah naik. lagipun mahal! RM60 sorang. koser la haih.
ini adalah percutian bajet. hiks.
so naik bot yang harga mampu bayau sajork.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : masa ni tersilap jeti he he : :

IMG_2483

IMG_2484

saya ingat nak ambik yang 1/2 jam je tapi pakcik cina yang jaga kaunter tu bersungguh suh ambik yang sejam.
katanya 1/2 jam tak feel apa.
macam macam la ko uncle.
iya iya lah, ambik 1 jam.
2 orang bayaran RM38.

IMG_2485

IMG_2487 : : laki bini berjerawat. tapi jerawat takkan memudarkan cinta dan kasih sayang kami berdua *muntah dalam bot : :

IMG_2488 : : uncle cina yang paksa naik bot 1 jam : :

IMG_2490 : : jangan lupa sign guestbook : :

IMG_2491 : : inilah botnya : :

IMG_2493 : : muka tenang tapi sebenarnya takut gak : :

takut sebab apa?
masa ni cam hujan rintik rintik.
elok dalam bot cam boleh tahan melebat.
walaupun cuma sungai, tapi airnya tetap bergelora.
huhu.

IMG_2500 : : brooke dockyard. pelabuhan awal di sarawak : :

IMG_2501 : : sungai sarawak : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : makcik sorang ni memacam soalan ditanya sampai pening brader bot tu nak menjawab. dah la bunyi bising hehe : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : abang bot dan encik z : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : saya di sebelah minah dan mat salleh : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : menikmati keindahan sungai sarawak dalam kecuakan huhu : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : hotel grand margherita : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : bot dan kapal : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : sejam dah berlalu. tak reti reti nak turun dari bot? : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : ini yang saya shoppingkan di waterfront. tshirt yaya dan caca RM20. tshirt encik z RM20. fridge magnet RM17. beg bakul RM15. total RM72 : :

8 thoughts on “Shopping & Naik Bot di Waterfront

  1. eh, ko dpt brother bot yg sama masa aku n family naik thn lepas ..
    masa tuh xde org lagi so bergembira laa aku n family x campur org lain .. hehehe ..

  2. along x naik bot ni…pi seberng kedai kek dayang salha tu pun pi kul 6 petang naik sampan yang kayuh tuh je…hehehe…yang tu terpulang nak bagi berapa sekali naik…

Comments are closed.