Shopping di Serikin

good morning kuching!
hari ni plan nak ke serikin.
pun saya dah penah pegi lama dulu.
dah ke kuching, pun wajib ke serikin untuk menyopping.
serikin ni border dengan kalimantan indonesia.
peniaga peniaga dari indonesia bawak masuk barang dagangan untuk diniagakan di sini. begitulah kekiranya.

kitorang dah siap sewa van dah.
sewa van ni RM200 dari pukul 8 pagi sampai 5 petang.
cukup la untuk 10 orang kami-kami ni.
lepas breakfast terus tunggu driver van yang bernama cik dan ni kat lobi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

perjalanan dalam sejam lebih gak la.
nak tidur dalam van pun tak dapek sebab dok layan borak je dengan depa.
sampai kat serikin, kami berpecah sebab ye la memasing punya keperluan tak sama kan.
cuaca panas dah masa ni, tapi orang tak ramai sangat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

air tebu original sarawak katanya.
sebab air tebu ni la lepas lepas minum terus saya nak terberak tercirit.
dah la toilet nya takde air. eh air ada la, tapi kena tadah kat sinki luar.
tsk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : :usha telekung. tapi tak beli pon : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : topi keledar memacam saiz dan corak : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : bantal kekabu : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : jubah cotton : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : beg : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : langsir : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : demo buat sanggul : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : ubat cagu dan sakit kulit. biawak? *pengsan : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : tikar : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : handsocks muslimah : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : kerepek : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : kuali : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : hasil rotan : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : jamu : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : alat muzik : :

jalan sampai hujung. rasa rasa hmmm ada dalam 1km++ kot pasar serikin ni.
korang pun kalau pegi sila lah jalan sampai hujung yer.
kalau tak membeli pun jalan je lah kot cecuci mata.
kat hujung pasar serikin ni orang jual barang basah macam sayur dan buah buahan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : ala sampah berteraburan huhu : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : jalan menuju ke sempadan kalimantan indonesia : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : saya beli set baju melayu ni untuk maamar. RM20 je. comel sangat sebab ada siap kopiah dengan kain selempang : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : hebat hangkut kerusi macam tu je : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : stokin muslimah : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : kain pasang yang lawa lawa. tapi saya beli sepasang je he he : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : hasil shoppingan yang tak seberapa : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : rambutan budak sekolah? : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : kekabu : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : inilah van yang kami sewa : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : kak gee & kak aida. dedua pun kesayangan : :

pukul 11.30 pagi camtu kami gerak pulang.
tapi tak terus pulang ke kuching.
singgah sebentar di gua & tasik.

10 thoughts on “Shopping di Serikin

  1. saya pernah dengar rambutan anak sekolah (bunyinya begitu, tak pasti ejaannya). tapi tak pernah dengar rambutan budak sekolah..hehe

Comments are closed.