Muzium Kucing

saya penah je pun pegi muzium kucing ni dulu, tapi sebab encik z tak penah pegi kan. so cam jom je la.
dah sampai kuching, kena la pegi muzium kucing.

masuk percuma, tapi kena bayar duit kamera.
of coz la bawak kamera dan nak snap gambar kan.
encik z kata boringnya muzium ni. ahahhaha.
dah sampai tu, layankan je la bang oii.
korang pun moh la tengok gambau je la.
tak banyak pun gambau saya snap.

IMG_2478 : : entrance : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : kucing muslimah mukminin : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : melawat kawasan : :

basically kat muzium kucing ni semua memacam pasal kucing ada lah.
tapi info takde la banyak.
banyaknya cam gambar, lukisan, replika.
sapa yang suka kucing tu molek lah kot datang.
kitorang yang laki bini tak minat kucing ni, pandang baca tengok gitu gitu je la buat syarat dah sampai.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : kucing dilamun cinta : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : kawasan sekitar : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : ada iras kucing tak saya? #lawakhambar : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : meoww meoww awumm : :

kat belah luar ada satu segmen info tentang kuching.
tapi takde la banyak mana nau pun info nya.
boleh la kalau nak kenal serba sedikit sejarah di kuching.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : boleh tengok view kuching dari sini sebab atas bukit kan : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : muzium kucing letaknya di bangunan sama dewan bandaraya kuching utara : :

so korang kalau ke kuching, boleh la masukkan aktiviti ke muzium kucing dalam itinerary korang k.
tapi rasanya kalau sekali dah pegi, cam tak koser sangat kot nak pegi lagi yer dok?