Kuching. The Departure

hari terakhir di kuching. juga di hari lahir saya yang ke 35 tahun.
actually kitorang ala ala kesiangan tapi takde la terlewat hebat sangat ke apa.
cuma cam rushing sikit la.
mandi sesiap apa semua, terus pi breakfast.
tu yang korang boleh repeat balik ENTRY NI.

breakfast kat grand margherita ni tak banyak sangat choice nya. tapi sokaylah.
hari pertama tu ada miso soup. hari kedua takde 🙁
yang lelain tu biasa je la, nasi lemak, roti, cereal.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA : : sorry i repeat balik gambar ni hehe : :

tahan cab kat depan hotel.
RM26. dalam setengah jam dah sampai.
boleh tahan pecut gak brader cab itu.
flight pukul 10.30 pagi.
oleh sebab takde nak check in luggage, so verify dokumen je lah.
pastu tunggu boarding.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA : : ngam ngam ko 7kg. fuuuuuhh *lap peluh : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA : : beg encik z 6.1 kg : :

nampak tak saya sayup sayup di kejauhan sana?
tak paham kenapa kat airport kuching ni takde kerusi.
huksss..
terpaksa la duduk kontrol ayu atas besi bulat tu.
kenapa ek takde kerusi? why why why lah kuching?
not good la ini macam.
kawasan luas tapi satu kerusi pun tak kelihatan. tsk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

flight pukul 10.30 pagi. semua pun smooth.
sampai KL pukul 12 tengah hari.
terima kasih kuching di atas kenangan indah kamu.
insya Allah panjang umur, ada rezeki saya akan ke kuching lagi.
tq korang sebab baca entry ni muahss ^__^

18 thoughts on “Kuching. The Departure

  1. kuching best kan kak 🙂

    nak tny kt ada gak baca entry2 akak kalo travel, akak mesti verify document. kt kalo xde luggage kt terus masuk je…org AA kata tak payah g kaunter utk verify doc tu…ke tetap kene pergi eh? 🙂

    • aah kuching best..

      akak sebenarnya cam confuse sikit bab verify tak verify document ni.
      sebab kan.. penah sekali tu akak pegi kat kaunter, akak bagitau la kata akak tak check in luggage, so nak kena verify ke? dia kata tak payah pun takpe. tapi sebab u dah ada kat sini takpela i cop verify je. so ok la.

      sampai kat boarding gate tu, staff nya pun check la boarding pass akak. masa tu boarding pass akak terlipat, so tak nampak la copy verify tu. dia terus cam ‘eh ni kena verify ni. walaupun tak check in luggage, kena verify jugak’.
      akak pun kalihkan la kertas boarding pass tu. baru dia cam ‘oh dah verify. ok ok’

      haa so cemana? mana satu betul ni? cer citer..
      lalu untuk keselamatan diri, check in luggage atau tidak, akak tetap pegi kat kaunter untuk verify document. begitulah ceritanya.

      • selama kt baca post akak mesti akak selitkan verify document….tapi kak kt xpernh…sbb biasa pergi kt x ambik luggage.balik je baru ambik…

        so smpai lcct terus masuk departures hall…melepasi check point kastam dan tunggu kat pintu mana….tu je… 🙂

        setakat ni kt xde plak kene tny kat boarding gate…deme accept saje….tp cara akak ni pon ok gak…selamat pun selamat 🙂

        • itu lah tu.. akak pegi je la kat kaunter mandangkan kaunter pun byk bukak kann..
          sat g kang 2, 3 kali keje plak.. better safe than sorry. cewahh..

        • kak….dah dpt jawapan….baru lepas check in ni…so bawah tu dia explain 4 easy steps…kalo xde luggage “step 1 – proceed straight to security or ommigration”

          dah terjawab 😀

          • ni utk domestic atau termasuk international flight?
            kalau international flight, tak check in luggage, boleh proceed ke security gate jugak kah?

  2. mengapakah tiada kerusi di airport kuching?
    peliknya…
    rasa mcm ada je masa pegi dulu…
    jenuh la duduk kat palang besi…sakit punggung…

  3. Salam..pelik jugak xde kerusi kat airport kuching..dulu dee pergi ada pulak. By the way, dulu maya pernah gi brunei kan? Dee nak refer blog maya jugak..insyaallah ke brunei bulan 5 nanti.

    • gamaknya kerusi baru dicabut kot? nak diganti dengan kerusi baru? huhu..

      oh sila lah refer. tapi tu la gambar2 semua dah takde sebab gambar link dengan facebook. broken link sudah. baca cerita2 je lah yer..

  4. Saya pi kuching bln 10 thn lps, ada je kerusi kt airport. Kalau mase sy pergi dlu xde, nangis la dok kat palang besi dgn anak2…hehehe…

    • masih menunggu orang komen kata dia pun pegi takde kerusi, tapi nampaknya semua pun pelik sebab sekarang je yang takde kerusi. uwaaa..

  5. haah laa maya .. aku pegi tahun lepas penuh aje kerusi ..
    siap ayah aku duduk kat kerusi urut bagai tuh lagi ..
    peliks .. pelikss ..
    btw, sepanjang tiap2 kali aku naik AA domestic x penah verify docs ..
    itupun kalau xde brg cargo laa ..
    sampai2 je aku main masuk xde verify apa2 ..
    hubby aku pun selalu gak buat cenggitu ..
    so far Alhamdulilah mmg x penah ditanya and x penah dicheck pun ..
    bg amik koyak ..
    international x penah buat lagi sbb sokmo ada cargo .. huhuhu ..

    • tu la aku saspek mmg gamak depa nak ganti kerusi lebih canggih lettew..
      ok takpe next time aku cuba untuk tidak meng verify kan documents hehe.

Comments are closed.