Gua Angin, Tasik Biru & Medan Satok

kami mau ke gua angin.
tapi sampai sampai tengok alaa.. ditutup sementara.
sentap k. datang jejauh tutup sementara lah pula.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA : : bergambar je lah depan rizab semulajadi gua angin ini : :

nak tau gua angin ni tempat apa, korang google je lah k.
saya tak penah sampai so macam frust jugaklah bila tutup 🙁
takde rezeki. what to do. pasghah.

pastu cik dan lajak ke depan.
dalam kawasan hutan belantara.
tapi tu la pun cam sepi sekuntum mawar merah je.
kitorang masuk jap la kat dalam, pastu nampak ada anak sungai.
bagi aishah, anak kak aida yang kecik memain air kat situ.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : scary tengok laluan ni. dah ditutup pon : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : blend plak kaler outfit saya dengan hutan belantara ini : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA : : sejuk je airnya. tapi tu la tangga tu berlumpur. licin dan marabahaya : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA : : kita pose pose je la seround dua : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA : : setona je semua warna baju. takde pun yang pakai merah ke, oren ke, kuning ke kan.. 😀 : :

seterusnya ke tasik biru.
tasik biru ni dulu merupakan lombong emas yang terkenal di negeri sarawak.
dulu la. tapi la ni dah bukan lombong emas dah.
jadi tempat berekreasi masyarakat setempat.
mai sini untuk tengok pemandangan dan bergambar seround dua. letss.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA : : signboard tasik biru dah jatuh huhu. gigihlah depa nak pasang balik. of coz la kenot. berat kot : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : bergambar je lah : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : amaran! : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : berlatarbelakangkan tasik biru yang cantik : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : saya & alif : :

dari tasik biru terus zass ke kuching semula.
ke kubah ria sebab mau lunch.
pastu ke medan niaga satok mencuci cuci mata.

IMG_2517

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : foodcourt : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : saya makan kat gerai ni : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : mee kolok daging yang sedappp : :

sebelah kubah ria ialah medan niaga satok.
katanya pasar satok lama tu dipindahkan dan dikumpulkan semua peniaga kat sini.
tapi bila dah dalam building ni, kemeriahan tu lain sikit kan?
dulu saya pegi yang kat pasar satok tu cam meriah je.
sini cam agak suram.
tak membeli apa pun.
pose pose je, pastu terus gerak.

IMG_2513

IMG_2509

IMG_2514 : : besar medan niaga satok ni. terbahagi beberapa seksyen : :

ada jual fridge magnet, souvenirs, sayur, buah, ikan masin.
eh pendek kata memacam lah ada.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : ni kat bahagian barang basah : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : udang gemuk gemuk : :

IMG_2507

mula ingat cam nak beli ikan masin.
tapi pikirkan tak beli luggage, cam ermm takyah lah.

14 thoughts on “Gua Angin, Tasik Biru & Medan Satok

  1. syg Mya x dapat masuk Gua Anging tu…along dapat masuk tp xde sampai masuk dalam gua..kat luar tu je..kalau mak larat memang bawak masuk..masa tu mak baru baik demam kan…ambik gambar kat dalam tu best..cantik2…

    • akak beli kat blogger inaachik.
      biasa dia ambik stok sekali jalan, pastu dia update kat blog/facebook/ig.

  2. Dulu wktu saya g sana,merasa msuk gua angin nie..dlm dia sejuk jek..tp bpeluh2 jgk jln dr pintu msuk smpai keluar sblh sana..thegeh2 pon ye jgk sbb xde stamina..hehehe..ade satu lg gua,klu x silap gua pari2..yg tu adventure skit sbb kena panjat bgai..

  3. Byk jgk tempat yg Mya sempat pegi kan…
    Tasik biru tu cantik la air tasiknya….
    pastu Pasar Satok yg dulu tu dah takde la kiranya ek…
    buat kat tempat khas & besar jugak nampaknya…
    kalau datang Kuching lagi… mesti terasa perubahan dah…

    • tp tu la yg dedekat je semua erin.
      pegi pun 2 malam je kan..

      aah pasar satok yang riuh rendah tu dah takde.
      semua dah kumpul kat medan niaga satok tu

Comments are closed.