Rebus Telur

gambar ni campur campur dari hari pertama dengan hari last sebab memula tu saya pegi dengan yaya je.
takde la rebus telur ke apa.
hari kedua tu baru rebus sebab encik z ada sekali.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : signboard merebus telur : :
kawasan merebus telur ni besar tapi bukan sebarang tempat ko boleh rebus telur tau.
yang 2 gambar kat bawah ni kawasan sekitar je.
tapi air nya bapak panas habaq hang..
PC300224
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : panduan untuk merebus telur : :
OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : hah ni pun ada jugak. pepandai la korang timing untuk mendapat telur idaman hati : :
OLYMPUS DIGITAL CAMERA : : harga telur. saya ambik yang 6 biji RM5 : :
OLYMPUS DIGITAL CAMERA : : dapat sudu dengan kicap sekali. pepper ada gak : :
masa encik z nak start rebus telur tu, memang takde orang lain masa tu.
so encik z cam take his own sweet time je la nak merebus.
sesambil saya nak snap gambau.
tapi tetiba…..
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
saya bukanlah nak being racist ke hapa.
tapi ni stok cina kiasu ni.
dia punya berebut rebut nak rebus telur punya la menggelabah macam ke hapa.
lek lek sudah ar kan.
rebus telur paling lama pun 7 minit kot.
ko sabar kejap tak boleh ke. tak lari der telur tu.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
semua telur saya rebus 1/4. yaya takmo plak.
dia nak yang rebus sepenuhnya.
so saya pi la rebus lagi sekali.
kali ni ada pakcik melayu plak being kiasu.
eh tapi sebelum tu minah cina kiasu tu datang balik.
masa aku nak rebus masa tu gak ko datang balik kan??
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : kaki pakcik sudah kelihatan menghampiri walaupun saya tengah renyih pose pose di situ : :
OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : haihh sabo je la pakcik oii  : :
saya pun bangun la memberi ruang kepada pakcik itu.
nak bergaduh sebab isu merebus telur, tak baloi plis.
lepas pakcik tu blah baru lah saya sambung rebus, pose laju laju dan blah.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
ok encik z tolong siapkan telur untuk anak dan bini nya.
siapkan telur? lain macam bunyi nya kan? hokhokhok.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : campur kicap dengan pepper. dapp dapp : :
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : ada sebijik yang macam buruk sikit rupa paras luarannya : :
benaunya masa saya ajak yaya balik tu dia macam tak puas hati.
sebab macam tak puas bermandi manda.
tapi kan nak check out pukul 12 tengah hari.
so nak taknak by 11 pagi tu dah kena gerak la kan.
masam mencuka mukanya.
apa lagi, saya pun bukak tazkirah lah.
dia dengau pastu sedih pastu nangis.
haihh la anak.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : mata merah tu. tu kontrol nangis la tu bebuat letak tangan kat muka : :
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
nanti mommy kumpul duit banyak banyak, kita pegi jalan jalan lagi k sayang?
takmo nangis sedih sedih ceni. mommy lagi sedih kalau yaya sedih tau.
;-(

12 thoughts on “Rebus Telur

Comments are closed.