Ceritera Yaya kat KL

so cuti sekolah sebulan setengah dah pun berlalu.
yaya ada dengan saya lebih kurang sebulan setengah ni la.
cuma kali ni mama tak ikut sekali.
sebab kaklong pun tengah pantang kat taiping sana kan.
so memang yaya sorang je lah.
ada masa saya tinggal dia kat nursery bawah rumah ni.
ada masa saya bawak dia datang office.
ada masa saya atau encik Z ambik cuti. gitulah.
oh dan seminggu dia duduk kat melaka dengan FM.
entry ni saya up kan gambar gambar yang saya ada snap guna handphone dia.
takkan nak biar terbiar camtu je so up lah entry ni buat kenang kenangan di masa depan.
ayoh mulakan.
masa ni saya cuti. pepagi tak mandi lagi pegi breakfast kat mr tan kopitiam.
ada 4 set. saya ambik western, yaya ambik nasi lemak.
2013-11-21 09.28.21
2013-11-21 09.31.26
usai berbreakfast kitorang pegi NSK.
beli bahan basah sikit, saya nak masak tengah hari tu.
2013-11-21 10.39.41
: : perut tu cover sikit yasmin : :
20131126-214324.jpg
: :  hasil masakan. ketam masak lemak kuning, udang goreng kunyit campur kacang buncis, sambal belacan & petai : :
ni plak masa yaya duduk kat nursery.
dia bawak handphone dok snap gambar bebudak kat situ.
2013-11-27 12.58.57
: : pandai budak ni pose ha : :
ni kira penderaan ke cemana.
yaya kata budak ni suka pukul bebudak lain kat nursery.
tu yang budak jaga tu ikat tangan dia, tapi kejap je la pun.
saja nak ajar dia kot. tapi katanya dah ikat tangan pun tatapp dia pukul budak lain. acaner?
2013-11-27 14.46.02
image
: : ni masa pegi makan nasi ayam bukit bintang. saya ambik kerabu mangga yang saiz besau. uihh sedapppnyerrr : :
ni masa kat office saya. biasa saya bawak datang office kalau kak as takde.
macam tak best kot la kan boss ada kita nak bawak anak mai office, walaupun kak as tak kisah kot.
tapi yer la, respect ar.. walau boss baik cemana pun, boss tetap boss.
20140105-210319.jpg
20131126-214403.jpg
20131126-214416.jpg
2013-11-29 12.35.46
: : makan nasi campur kat kupang : :
2013-12-17 13.30.40
: : lepak cafe bnm makan cupcake redvelvet yang sedap : :
2013-12-16 17.38.11
: : selfie kat toilet : :
20131207-203757.jpg
: : makan pepperlunch express kat midvalley : :
2013-12-18 19.35.56
: : kat hometown yong tau foo : :
2013-11-28 15.33.20
: : makan sushi kat wangsa walk mall : :
2013-12-01 15.21.23
: : makan pizza kat wangsa maju : :
20131207-203817.jpg
: : selfie kat masjid kat stadium bukit jalil : :
20131207-203835.jpg
: : star lrt bukit jalil : :
20131207-203852.jpg
: : pegi karnival jom heboh kat bukit jalil : :
20140105-211440.jpg
: : makan kat william danau kota : :
dua gambar ni plak FM whatsapp kan kat saya.
masa ni yaya ikut FM keluar ada pameran apa tah kat pwtc sana.
yaya kata sorang tu pelakon i love u mr arrogant.
yang lagi sorang tu saya kenal la, pelakon drama tanah kubur, syafiq kyle tu. hensem. hiks.
IMG-20131206-WA0001
IMG-20131206-WA0002
IMG-20131206-WA0003
: : liza abdullah : :
kejap je kan sebulan setengah?
nanti bulan 6 cuti sekolah pulak lah kot baru yaya mai kl balik.
macam biasa, saya setiap bulan pun balik taiping.
perhubungan jarak jauh anak dan ibu, beginilah.
tapi kami bahagia, insya Allah 🙂

20 thoughts on “Ceritera Yaya kat KL

    • aah mata galak kan..
      tp buat muka kesian lak tangan kena ikat hiks.
      harap mak dia tak jumpa blog kak ni huhuu..

  1. teringin betul nak makan nasi ayam bukit bintang..
    bertahun2 dah tak pergi. last pg time study dulu2..
    kerabu mangga dia tu yg tak tahan.. nyummm2

    • seremban dekat, taiping jauh 3 jam setengah huhu..
      kalau blk tetiap minggu, bangkrap jugak kitorang laki bini 🙁

  2. nasib bukan anak saya yg kena ikat tu… 😉
    2 org anak saya duk nursery situ juga.

Comments are closed.