Cerita dari Taiping

ni cerita pertengahan bulan 12 tahun 2013 hari tu.
eh kalau 20hb kira pertengahan ke hujung? tak kisah lah eh.
ok ceritanya saya, encik z & yaya balik taiping sebab ada majlis aqiqah dan cukur jambul balqis, maamar & nur aisya.
balqis – aqiqah
maamar – cukur jambul & aqiqah
aisya – aqiqah
saya ambik half day jumaat sebab ingatkan nak tengok sembelih kambing.
tapi ujung ujung adil message katanya sembelih kambing buat sebelah pagi, sebab tukang sembelih ada hal emergency petang tu.
huhu. tak dapat lah nak tengok.
sampai taiping kul 4 petang camtu.
semua pun harus dah ada. lepak lepak kat depan layan bebudak je la.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : peralatan mencukur kepala : :
OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : rambut maamar & nur aisya : :
OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : kesayangan : :
OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : kesayangan yang gembira tiada duka : :
OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : orang pasang khemah : :
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : lawa jugak mommy aku ni yer, gitu kata maamar : :
OLYMPUS DIGITAL CAMERA : : takde rambut pun tatapp hensem di mata mommy : :
OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : sabar yer maamar, esok awak dah besau boleh la join kekakak : :
OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : nur aisya gak dengan dunia sendiri : :
besoknya bawak yaya & caca keluar.
nak cari barang sekolah yaya lah plannya.
ke taiping sentral. pekena sushi anak beranak.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
saya order set makanan lain.
tapi si caca dah melapau masa ni, dok la tengok sushi lalu lalang.
jenuh la cam sabau caca, sabau.
bukan apa, sat g dah makan sushi lalu lalang ni bebanyak, kang mengenyang pula kan.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : hot green tea RM0.50 each : :
OLYMPUS DIGITAL CAMERA : : ice blackcurrent lemon RM3.90 : :
OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : kid set C RM9.90 : :
OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : piri piri chicken set RM16.90 : :
OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : sushi chef set RM9.90 : :
OLYMPUS DIGITAL CAMERA : : caca sedang membuat sushi nya sendiri : :
OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : mommy & ayah : :
ambik 3 set. tetiga pun ada chawanmushi.
boleh semua orang tak makan. terpaksa la saya ngap sensorang.
tapi takat 2 mangkuk sokayy lagi la. masuk mangkuk ke 2, tokseyy dah saya.
apasal la korang tak makan. sedap apa chawanmushi ni.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : makan aiskrim sebagai pemanis mulut : :
lepas makan pusing la bawah taiping sentral tu cari baju sekolah yaya.
sampai kat kamdar. cam depa bukak ruang jualan kat ground floor tu la.
kedai besau nya kat belah atas.
apa ke kerek benau salesgirl nya.
main muncung muncung je tunjuk kain kat sana, baju kat sana.
tak membantu langsung. walhal kita nak membeli nih.
kau kalau tak reti or tak suka keje customer service ni, pi la cari kedai lain.
tak pasal kena carut dek orang je kot. sedih.
sudahnya pi kedai hari hari.
salesman nya pun baik je tolong cari saiz, lipatkan kain apa semua.
walaupun benaunya idok ler murah mana pun kan hari hari tu.
tapi sebab customer service ok, akak borong 5 pasang kain terus.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2 thoughts on “Cerita dari Taiping

    • he he. nanti maamar dah besau kak tunjuk komen hang ni.

      green tea bagus untuk kesihatan. sila lah.

Comments are closed.