Sponsored Post : Nestle Natural Set Yogurt – Blogger Recipe Challenge

sapa sini suka makan yogurt?
sapa yang suka, gimme 5!
sapa yang tak suka meh sini saya nak bagi korang suka jugak jugak.
mungkin yang tak suka tu bukan sebab tak suka, tapi sebab tak biasa kot kan?
jangan risau kalau korang tak biasa makan yogurt begitu saja, sebab hari ni saya nak share resepi pencuci mulut berasaskan yogurt.
menarik bukan?
resepi saya bertajuk mango lassi trifle.
bahan-bahan yang diperlukan simple dan mudah didapati.
pertama tamanya of coz la yogurt set asli dari nestle.
Bahan-bahan untuk resepi Mango Lassi Trifle : –
1. Yogurt Set Asli Nestle
2. Susu segar
3. Gula
4. Buah mangga
5. Cheese tiub
6. Madu
7. Kek sponge
_MG_6709
: : yogurt set asli cuma berharga RM5.50 saja : :
MG_6708
nak buat Mango Lasi Trifle ni senang je.
semudah ABC 123.
1. Cedukkan separuh cup yogurt nestle ke dalam bekas.
2. Masukkan 1 cawan susu, separuh buah mangga dan 2 sudu gula. Nak guna blender boleh, nak kacau laju laju sampai semua hancur pun boleh.
3. Di dalam bekas berasingan, habiskan baki yogurt tadi bersama 2 tiub cheese, satu sudu madu dan gaul sebati. Pun boleh guna blender atau kacau laju laju sampai semua bersatupadu.
4. Potong kek sponge bentuk dadu dan letakkan dalam gelas.
5. Akhir sekali tuangkan kedua-dua bahan tadi secara berselang seli ke dalam gelas.
6. Letakkan potongan dadu kecil buah mangga sebagai hiasan di atas trifle.
_MG_6711
: : dua adunan yang telah siap sedia : :
_MG_6713
: : siappp!! : :
_MG_6716
: : so yummeh la mommy! kata anakku : :
dengan kos kurang dari RM30 dan waktu persediaan kurang 20 minit, korang dah boleh menikmati khasiat yogurt set asli dari nestle!
apa tunggu lagi, selamat mencuba!
untuk lebih informasi tentang yogurt, khasiat dan resepi lain, korang boleh lawati website NESTLE

16 thoughts on “Sponsored Post : Nestle Natural Set Yogurt – Blogger Recipe Challenge

Comments are closed.