DazzlingDenim

last week saya attend majlis hi tea puspanita kat office saya ni ha.
memang tetiap tahun pun ada majlis ni. dan selalu pun saya attend je.
ye la dapat escape awal dari office, dapat makan, dapat leisure leisure, ada rezeki dapat lucky draw. so pegi je lah.
gerak dari office numpang kak wan.
lepas cop tempat pi solat sesiap.
pukul 5 petang majlis start.
eh lupa nak bagitau tema kali ni dazzling denim.
saya ada jubah yang kainnya ala ala denim so pakai itu je lah.
shawl lama beli kat mana ntah tak ingat. dah banyak kali pusing pakai pun.
bergambau dulu kat pintu masuk sebelum orang meramai sampai.
shawl tu tah ke cemana saya belit tak tau.
stress sebab dah lama tak pakai shawl kan.
20131104-001000.jpg
20131104-000853.jpg
: : kaktin pon pon : :
20131104-000905.jpg
: : lina, kakwan, mya, kak fauziah : :
20131104-000931.jpg
: : kak linda menang best dress. untunglaaa : :
20131104-000830.jpg
20131104-000819.jpg
: : pose ler kejap dalam dewannya ha : :
DSC_0097
: : nyanyi lagu puspanita : :
DSC_0054
: : rakan setable : :
DSC_0056
: : rakan setable + kak dina : :
20131104-001323.jpg
: : makan time. satay, laksa johor, springroll durian, mee, pasta etc etc : :
sesambil makan sesambil nonton persembahan.
semua pun ok ok cuma saya ada rasa sedih + kecewa sikit la bila ada sahabat sahabat yang masih pakai rambut palsu/wig.
lagi sedih yang pakai tu pulak asalnya bertudung.
dan ada kawan-kawan yang buat persembahan tapi tudung semua terbang.
diganti dengan topi/turban.
jangan salah faham. saya bukan sinis. sumpah tidak.
saya cuma rasa sedih. kenapa yer dah elok cantik bertudung tapi lepas tu sebab nak buat persembahan tudung semua terbang.
baju/seluar pulak ketat. menari terlompat lompat.
saya pandang keliling, ada jugak orang lelaki dalam dewan tu.
walaupun event puspanita tapi ada orang lelaki yang bertugas.
saya berdoa semoga di masa akan datang kalau boleh yang bertudung tu janganlah dicampakkan tudung.
saya sayang sahabat sahabat saya semua #pelukkuatkuat
20131104-001311.jpg
: : buat pertama kalinya ada artis dalam hi tea puspanita. ayu OIAM : :
20131104-001318.jpg
: : siti nurhaliza B** katanya lolololol : :
20131104-000754.jpg
:: tq puspanita kijang bagi beg yang comel ini : :
(L)

4 thoughts on “DazzlingDenim

  1. sbb tu kalo blh aku dh xnk join benda2 cmni..dinner ke..hi-tea ke..
    biar la org nk kata aku anti-sosial ke apa..
    sbb kalo aku x puas ati..tak suka..aku akan mengata
    biler ngata..biarpun benda tu betul..aku akan berdosa..
    oleh itu..jika blh..elakkan je pegi event2 camni..supaya kita juga tidak terpalit dosa..
    mereka maybe ter’jahil’ tapi kalo kita berilmu..kita perlu jauhkan diri dari menjadi ‘jahil’ kembali..it’s not for u..it’s for me juga…and for all to always keep remember..
    hidup ni sentiasa ada pilihan..:)

    • Aah, hidup punya pilihan.

      Sama ada kita nak terus mengintip2 keaiban orang dan mengumpat/mengata.
      Atau terus berusaha menegur/menasihati.

      Kalau mereka jahil kita yg berilmu lah perlu menunjukkn contoh yg baik, bkn membiarkan mereka terus hanyut.

      🙂

      • agreed..tp ada sesetgh org takleh diterima ditegur dgn cara begini..tmbh2 lg org yg rasa diri dorg tak penah wat salah..
        dari kita menyakitkan hati org..dari kita pun sakit hati..dari kita menambah dosa..cara menjauhkan diri dari mereka itu maybe yg terbaik..
        beralah tak semestinya kalah..remember?diorg menang bkn sbb diorg betul..
        tapi perancangan Allah tu yg Maha terbaik buat kita..
        biarkan mereka terus2an hanyut mungkin bakal diturunkan bala yg blh bisa membuatkan mereka terduduk..atau untuk kita renung2kan apa sbnrnya yg masih kurang dalam diri kita..
        wallahualaam..

        • takpelah. lain orang lain caranya.
          kita tak dapat nak puaskan hati semua orang.
          sebab kita pun kadang2 ada masanya pun susah nak terima teguran orang jugak.
          sebab kita manusia biasa. tak sempurna.

          kalau dengan cara teguran aku tu buat diorang sakit hati, sedangkan niat aku baik, takpe, Allah kan ada.
          Dia sebaik2 pengadil 🙂

          aku taknak diorang ditimpa bala.
          aku doakan Allah campakkan hidayah di hati mereka.
          sesungguhnya hidayah itu milik Dia.
          diberi dan ditarik dari sesiapa juga yang Dia mahu.

Comments are closed.