Santai santai di rumah

weekend lepas saya dengan encik z tak ke mana.
lepak santai je kat rumah.
selalu pun kalau takde program memang kitorang suka lepak kat rumah je.
petang petang tu angin kuat. kata rumah penthouse kann.
penthouse la sangat #TDDMKALT
weekend tu saya masak. start dari jumaat malam lagi saya masak.
pi beli barang basah kat B & O. RM25 total.
dapat 5 kali makan, untuk 2 orang. jimat berbaloi baloi plis.
20131008-144655.jpg
: : ni yang saya masak : :
20131008-144734.jpg
: : dan ini jua : :
ada cerita di sebalik cencaru bakar tu.
actually saya guna magic pan. haaa cerita pasal beli magic pan nanti saya up kan entry lain.
cencaru yang saya bakau guna magic pan tu awat dia cam hitam hangus eh?
yang kulit tu cam hitam lalu terlekat.
encik z kata ntah ntah kena letak minyak kot?
saya kata dah nama ikan bakau takkan nak kena letak minyak?
lalu kami berdua kebingungan.
bantulah kami wahai cik sri siantan.
2 hari lepak rumah tu kitorang layan The Voice season baru.
kebanyakan peserta cam takmo dengan Cee Loo. sian.
semua pun nak kat blake. kalau saya pun harus haruslah nak kat blake.
juara 3 season in a row kot.
pastu layan DVD back to back. cerita the strangers.
ironmen 3. now you see me. jack the giant slayer. olympus has fallen.
date night.
semua cerita pun best.
hari ahad layan melodi. yang ada diorang temuramah che ta & zain.
memula pasal isu merisik tu.
pastu yang isu bra tu.
eh yang merisik tu kan.
ada saya baca kat blog sorang blogger ni cam mempertikaikan kenapa nak risik bagai. dah sah sah la che ta tu janda.
ala happy je untuk orang takleh ke, napa nak mempertikaikan eh.
kata che ta, suka hati la saya nak risik 3 hari 3 malam ka pun. bukan mintak duit orang pun.
pastu yang pasal bra tu.
macammana dia tau kata tu bra saya? dia pernah nampak saya pakai ka pun?
gila ka saya pegi shooting pakai bra, pastu balik tak pakai bra?
cute gila cara dia cakap tu.
pastu zain kata ‘sabar sayang, sabar…’
heee suka pulak saya menengoknya.
pastu saya senyum sorang sorang.
orang lawa/hensem kan, nampak comel je semua benda.
selamat berbahagia zain & che ta! (L)

14 thoughts on “Santai santai di rumah

  1. guna magic pan api kena kecik sbb dia cepat masak
    nak leser minyak sikit pun boleh

    haah suka je tgk che ta & zain tu
    sama cantik sama padan

    • oooo so pasni api kecik eh? baiklahhh…

      tu la kan, walaupun umur berbeda tapi cam cute je memasing.
      me like..

    • i pun sebab memang kebetulan melepak2 kat rumah, depan tv.
      tu yang layan jugak tu.
      kalau sesaja on nak tengok tu memang tak ah.. hehe..

  2. First time bakar ikan pakai magic pan pun sama kejadiannya. Lepas tu letak minyak sikit, api kecik sikit, sama aje ada sikit yg hangus terbakar. Kotnya magic pan saya tak begitu magic kualitinya sebab diskaun byk murah tak?

Comments are closed.