Malam Pecah Panggung

malam pecah panggung translate dari box office night.
bebaru ni saya attend annual dinner office saya ni ha.
temanya box office night.
tapi idok ler saya nak berpakaian bertema tema.
sepanjang kerja kat sini memang tak penah pun bertema temanya.
tema ikut suka hati je.
saya pakai jubah dress yang saya beli dari kak wan.
kak wan beli kat ho chi minh.
dia beli untuk adik dia, tapi adik dia tak kenan.
dia tolak kat saya RM50 je. zass je lah saya beli.
berguna jugak boleh dipakai malam dinner ni ha.
halfmoon shawl dari instagram @halfmoonshawl
kejadian dinner ni berlaku di one world hotel sana.
pukul 6.45 petang gerak dari jasmine, pukul 7.15 malam dah sampai.
lalu duke sekejap je dah sampai ha.
P9220153
P9220146
P9220140
P9220142
: : ironman! : :
P9220143
: : spidermen pun ada haa. filem spidermen box office ke pun? : :
P9220152
: : maya, tak pe kan kita pegang iron men ni? beralas kan? tak batal wuduk kan? ni soalan mintak jelingan maut ke cemana ni kakdil? : :
P9220154
: : mya, fifa, kakdil : :
maya, akak nak lilit shawl macam kau jugak.
walaupun shawl ni aku lilit ikut suka hati je kak oiii.
takde tengok youtube najwa latiff ke, yuna ke. so takyah nak kagum sangat eh.
P9220156
: : suamiku. halalan toyibban. bukan suami orang lain, bukan skandal, bukan jua hasil rampasan #eh? : :
dah puas bergambau kat luar moh ler masuk.
mc dah panggil tu, tak reti reti?
P9220159
: : dengan liyana : :
P9220163
: : gelap. hantamm ja la janji adooo : :
food
: : chinese set pilihan hati untuk dingap : :
P9220165
: : tengah berwhatsapp dengan adik beradik tiri. dengan june. dengan ain. isu? biarlah rahsia. cehh : :
mana kaktin & payiet?
kaktin pegi malam pertama. saya pegi malam kedua. so tiadalah berjumpa.
yer, dinner ni ada 2 session.
payiet? anti social katanya.
baca yasin kat rumah lagi bagus kata beliau #sentaphatimaknak
P9220171
: : liyana, mya, encik z & khairy : :
P9220182
: : setable dengan boss ku & suami ia : :
pengacara majlis malam tu harith iskandar.
artis undangan ikhwal, misha omar & ramli sarip.
misha kata malam pertama dia dengar ramai komplen kata taknak dengar misha nyanyi lagu orang lain.
so malam ke dua ni dia nyanyi lagu dia sendiri.
angin syurga, bunga bunga cinta, pulangkan. suka!
nah sila tonton. sorry audio dan video kurang memuaskan.
oh masa misha nyanyi lagu pulangkan ni setiba tiba ada sorang brader naik.
me dont like walaupun orang dok sorak sorak suka.
nak kata i tak sporting? cemana roman nak sporting.
kalau sesuka hati cium tangan tunang orang?
walaupun artis tapi tatap lah kannn.
ramli sarip? uuuu best angat angat.
encik z kata ‘sian ramli sarip dah buta’
saya camhah.. ye ke bang? dia buta ke bang?’
‘haah tengok la tu nyanyi tutup mata, cakap tutup mata, main gitar tutup mata’
kau kenapa bang?????? pfffttt..
artis
wpid-IMG-20130922-WA0009.jpg
IMG-20130922-WA0004
wpid-IMG-20130922-WA0005.jpg
misha omar dah penah perform kat annual dinner office saya ni dedulu.
saya penah je bergambar dengan ia.
ceyyy nak jugak letak.
20130930-172155.jpg
: : dah macam angkasawan saya ha crop gambar serupa itu : :
dedulu tu kalau annual dinner menggelupur nak cari baju la, nak cari mekap la, nak set rambut la.
walhal lepas mekap tu idok ler pun bertukar jadi dian sastrowordoyo ke hapa.
nak jugak feel feel kan.
sekarang takde dah. kuasaaaaa..
tapi tetap jelita kannnnn *petirsabungmenyabung
friends2.jpg
: : abang zam & atie buat persembahan. ombak rindu u : :
P9220219
: : kat stage : :
friends
: : atie & syikin : :
P9220231
: : khairy, mya, liyana, mukh. bini orang bergambar dengan laki orang? not good not good : :
friends1
: : ida & suli. ramzul kata tudung suli dengan saya tu buy one free one ke cemana. amboiii ramzul. komen-komen ceni ni nak try i ke cemana #takdekenamengena : :
P9220237
: : tq honey temankan i pegi dinner. june, takyah nak buat muka inesen sangat k. akak wacaaa nanti :
P9220244
: : tak kenal, suli, melor, yours truly : :
oh dinner kali ni dapat doorgift smart tag + customize touch & go.
atau powerbank.
kata suami isteri kerja satu tempat kan, harus sorang satu pilih.
saya ambik powerbank. nak beli sendiri toksey, ni orang dah bagi percuma sila lah menerima seadanya.
overall, semua pun best.
saya sayang office saya *pelukofficekuatkuat
20130929-202919.jpg
Buah nangka buah mentajam,
Mari dikait untuk kenduri,
Usah suka pinjam-meminjam
Kalau berduit beli sendiri
(Gabenor BNM : 2013 )
#sentap#pengsan#nangis#kecikhati #terasa #kebenaranmemangpahit
tsk tsk tsk tsk….

22 thoughts on “Malam Pecah Panggung

  1. Buah nangka buah mentajam,
    Mari dikait untuk kenduri,
    Usah suka pinjam-meminjam
    Kalau berduit beli sendiri

    uwaaaa #sentap gak, maka dengan ini ingin saye membalas pantun puan gabenor.

    jalan-jalan ke bagan ajam
    sambil berjalan makan maruku
    bukan takde duit sampai nak minjam
    menabur pahala itulah niatku

    gitchew~ (H)

    #sentapsampaimembalaspantunnidahkenape #lulzzzz

    • sorang perancang bandar sorang setiausaha
      tugasnya berat sama hebatnya
      menabur pahala niat yang mulia
      semoga mendapat balasan berlipat ganda

      #sessiberbalaspantun

      • saye beli ye pantun ini haahahaha

        seronok berskandal dengan abg jamal
        bininya datang terus meroyan
        sambil meminjam sambil beramal
        itulah tema yang ingin dilaksanakan

        konon. walhal mmg kene minjam hihi tapi.. apsal pantun ni mcm laha je. lantaklah hahahhaha

        • hamboi abg jamal kemain lagi
          berskandal tanpa arah tujuan
          beramal satu tindakan terpuji
          beribu ribu tania kakak ostajah ucapkan

  2. ni dah jadi segmen berbalas pantun ke hapa? hahaha
    kalau xnak kasi pinjam, itu time bonus kalu..kasi lebih la
    hehehe

  3. Yesszaa2!!inilah entry yg ditunggu2..hahahaha..
    Huntonggg laaa ur honey temankan gi dinner kak..
    Org ade somi kann..haruslahhh!!
    Janji halalan toiyibann kann..bukan bakal somi or bf yer dak!!
    *ushakakmayaatasbawahatasbawah.. 😀

    • Alaaa awak pun ada honey gakk.. Tp honey awak lg suka lepak rumah ngulit anak2.. Lg best hapa..
      Klau pegi dinner pun tpksa mengadap benda yg tidak2, lg sakit hati..

      Kalau belum jd suami takkan nk bwk p dinner kot.
      Takut tak berkat makanan yg dimakan. Mcm kenduri kahwin gak, klau tak mintak izin tuan rumah mana blh bwk org yg tak dijemput.
      Pk la sendiriii..

      Akak tau la akak lawa meletup tp takyah la nak usha sangat k.
      Lalalalala…

      • sebelum hukumkan orang, cermin diri tu dulu….kemain jatuhkan hukum tapi diri sendiri?
        *ushasopiatasbawahatasbawah.. 😀

        • Rumah takde cermin kot. Sian.

          Nk lebih tepat lagi ushaatasbawahkatparkinghotel.

          Mimpi ngeri terbayang muka wedding planner aka penggubah bunga aka adik jaafar onn itu.
          Ugh….

  4. sumpah bes ada annual dinner camni.. kami… sobsss.. tak pernah merasa la gamaknya… smpai pencen.. huhuhu (T___T)

    pstt.. ada kerja kosong kat BNM lagi??

Comments are closed.